Angeldahls fullträff bakom Citys seger

Toppmöte i Manchester. Då bjöd Filippa Angeldahl på en kalasträff när hennes City slog Chelsea med 2–0.

Filippa Angeldahl stod för ett klassmål när hennes Manchester City vann mot Chelsea i ligaspelet. Arkivbild.

Fotboll2023-03-26 15:47

Två svenskor startade i toppmötet i Women's Super League (WSL) mellan Manchester City och Chelsea.

Angeldahl på mittfältet för City, Magdalena Eriksson i backlinjen för Chelsea.

Angeldahl var spelaren som spräckte nollan i tillställningen med ett klassmål. Mittfältaren klippte till bollen från utkanten i straffområdet – rakt upp i bortre krysset. Chelseas målvakt Ann-Katrin Berger kunde inte göra något annat än att bara se på när bollen seglade förbi henne in i mål.

Angeldahls mål kom i 21:a minuten och bara tio minuter senare kom 2–0 signerat Lauren Hemp, vilket också blev slutresultatet.

Johanna Rytting Kaneryd blev inbytt för Chelsea kort efter Citys 2–0-mål, medan Zecira Musovic fick följa matchen från London-klubbens bänk.

I och med segern tog sig City förbi Chelsea i tabellen. City är tvåa med 38 poäng, lika många poäng som Manchester United i topp efter 16 spelade omgångar. Chelsea är en poäng bakom Manchester-klubbarna men har en match mindre spelad.