"Trist och skamligt" lyder huvudrubriken över hela förstasidan på morgontidningen Le Soir efter Belgiens 0–2 mot Marocko i söndags.
Det belgiska landslagets insatser på plan sågas rejält – precis som förstörelsen när de marockanska fansens segerglädje urartade i bråk och kravaller.
Tiotals gripanden gjordes i såväl Bryssel som Antwerpen och Liège sedan segerfirandet på många håll urartat i stenkastning mot polisen, förstörda bilar och uppeldade elskotrar.
En halv miljon
Bråket var inte riktat mot andra supportrar utan främst mot polisen – och det kom inte som någon överraskning. Vid flera tidigare tillfällen de senaste åren har marockanska fotbollslandskamper, oavsett var de spelas, mot vem och hur de slutar, fått ett stökigt efterspel i Belgien.
Landet hyser nästan en halv miljon invånare med marockanskt ursprung, till stor del beroende på ett gästarbetaravtal från 1960-talet för att få arbetskraft till bilindustrin.
Samtidigt är marockanerna en av landets ekonomiskt svagaste grupper. Arbetslösheten är hög. Många unga sitter fast i droger och kriminalitet och en känsla av att inte vara fullt ut accepterade i samhället.
"I nerförsbacke"
Många belgare med rötterna i Marocko har reagerat skarpt på kravallerna.
"Det finns alltid idioter som är där bara för att förstöra festen", fräser förre belgiske landslagsspelaren Nordin Jbari på Twitter.
Kring det belgiska landslaget råder samtidigt nästan total förstämning. Det lag som kom trea i VM 2018 har varit en stor besvikelse så här långt. Vinst mot Kroatien på torsdag är ett måste för att undvika ett fiasko för den "gyllene generationen".
"Slutsatsen är kristallklar: landslaget är i nerförsbacke. Det var väntat – men kommer tidigare än man trott", konstaterar förre landslagsbacken och tv-kommentatorn Philippe Albert i Le Soir.