Anna Danielsson och Tindra Pettersson sänkte Gullringen

Frödinge-Brantestad vann hemma mot Gullringen i division 4 Hultsfred dam i fotboll med 2-0 (0-0).

Fotboll2022-06-13 21:59

Anna Danielsson och Tindra Pettersson gjorde ett mål var för Frödinge-Brantestad.

- Vi var helt överlägsna och borde gjort flera mål. De la sig helt och hållet på försvar och skapade ingenting framåt, tyckte Frödinge-Brantestads tränare Christina Nilsson, efter matchen.

Gullringens tränare Mats Söderkvist tyckte så här om matchen:

- Vi möter ett bättre lag och det visste vi från början men vår taktik var att spela ett lågt försvarsspel och ligga rätt i positionerna. Första halvlek gör vi det väldigt bra och det märks att Frödinge blir frustrerade av att inte komma någon var. I andra är Frödinge bättre och får ett något turligt första mål och gör sedan ett snyggt hörnmål. Vi har några nästanlägen utan att skapa klara målchanser. Det var heller aldrig vår ambition utan vi skulle kriga och grisa oss till möjligheten att få med oss en poäng. Det gick inte riktigt men på det hela taget gör vi en bra arbetsinsats och följer vår taktik.

Segern var Frödinge-Brantestads sjätte på de senaste sju matcherna, och fjärde raka segern på hemmaplan.

Efter en mållös första halvlek var Frödinge-Brantestad starkare i andra halvlek.

Frödinge-Brantestad har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Gullringen har en vinst och fyra förluster.

Gullringen ligger på femte plats i tabellen efter matchen, medan Frödinge-Brantestad är på andra plats.

I nästa match möter Frödinge-Brantestad Rosenfors borta på tisdag 28 juni 19.00. Gullringen möter Timmernabben måndag 20 juni 19.00 hemma.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!