Ännu en klassisk klubb i jakt på VIF-spelaren

Vimmerby IF kan vara på väg att tappa sin nyckelspelare. Efter att Åtvidabergs FF visat intresse för Amel Komina så ger sig nu IK Sleipner också in i jakten.

Vimmerby IF kan vara på väg att tappa sin innermittfältare.

Vimmerby IF kan vara på väg att tappa sin innermittfältare.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2019-12-27 13:41

Amel Komina var en av Vimmerby IF:s bästa spelare förra säsongen. Efter säsongen visade Åtvidabergs FF intresse för innermittfältaren. Nu har Norrköpingsklubben IK Sleipner också hört av sig. 
– Det stämmer. Vi har haft kontakt och har haft en dialog. Vi träffades och pratade och Amel verkar vara en jättefin kille som är sugen på att växla upp igen, precis som vi vill, säger Mikael Celion, som är med i sportgruppen i IK Sleipner. 
 

Celion menar samtidigt på att man nu försöker få tag på Vimmerby IF för att diskutera med dem.
– Vi har försökt få tag på David (Lindgren) men inte fått något svar. Enligt spelaren själv så har han inget kontrakt med Vimmerby över den kommande säsongen men vi vill ändå prata med klubben och spela våra kort rätt, säger Mikael Celion. 
Vad har Amel för egenskaper som passar er?
– Han är i rätt ålder och brinner för fotbollen. Vi har letat efter en central mittfältare men vill inte längre försöka med spelare från vår trakt som byter klubb hela tiden. Vi kände att det är dags att testa något nytt och få in friskt blod. Vi fick tips om Amel och vi mötte ju honom även förra säsongen och sedan har vi säkrat upp referenser som alla säger att han är en kanonkille.
När hoppas ni kunna få ett definitivt besked från Amel?
– Inom de kommande dagarna hoppas vi. 
 

Sleipner spelade förra året i samma serie som VIF, division tre, och klarade sig kvar. Inför den kommande säsongen har man rekryterat Robert Axelsson som huvudtränare. 
– Detta blir hans första uppdrag som huvudtränare men han har varit målvaktstränare i IFK Norrköping och ingått i Alexander Axéns ledarstab i Örebro SK, säger Celion.

Både Åtvidabergs FF och IK Sleipner har visat intresse för Amel Komina.
Både Åtvidabergs FF och IK Sleipner har visat intresse för Amel Komina.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!