Är IFK Tuna Gustafssons nya klubb?

Alexander Gustafsson till IFK Tuna? Det är inte omöjligt. "Jag har varit med och tränat med Tuna och tyckte det var roligt", säger den rutinerade HFK-spelaren.

Alexander Gustafsson HFK

Alexander Gustafsson HFK

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2024-01-16 17:40

Ni vet läget. Hultsfreds FK har tappat många spelare inför den kommande säsongen. Nu riskerar laget att tappa ännu en erfaren och skicklig spelare. Backklippan Alexander Gustafsson, som vände tillbaka till moderklubben förra säsongen efter spel i Myresjö/Vetlanda, kan vara på väg till seriekonkurrenten och den störste rivalen de senaste åren, IFK Tuna. Alltså, ta samma väg som skyttekungen Diego Toribio Urrutia. 

– Jag vet inte alls hur det blir. Jag har tränat med dem en gång och det kändes väldigt bra. 

Vad är det som lockar i Tuna?

– Det är ett bra lag och många i laget är också i samma ålder som mig själv. Det är väl framför allt det. Jag har spelat mot många av dem tidigare och som sagt, det var kul att träna. Tanken är att jag ska fortsätta träna med Tuna en period innan jag fattar ett beslut. 

Och när blir det?

– Det vet jag inte exakt, men säkert ganska snart. 

Frågan är bara hur Hultsfreds FK ställer sig till en eventuell övergång med tanke på att frimånaden är över?

– Det vet jag inte. Vi har inte pratat så mycket om det, men visst förstår jag att det är ganska känsligt och att HFK nog blir besvikna om jag vill gå dit. 

Fotnot: Diego "Keko" Urrutia, Ibrahim Haddar, Arvid Eckerstig Emil Tapper, Rasmus Samuelsson och Christopher Einarsson är några av nyckelspelarna som har lämnat HFK än så länge. Dessutom har Sebastian Strömbom lagt skorna på hyllan.

Alexander Gustafsson provar ett skott för HFK.
Alexander Gustafsson provar ett skott för HFK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!