"Äntligen är den här skiten slut"

Robin Olsson, tränare i BK Boston, var otroligt lättad efter att hans lag nu står som seriesegrare i division sex tack vare en seger mot VIF Akademi under söndagen.

BK Boston firar efter att ha säkrat seriesegern.

BK Boston firar efter att ha säkrat seriesegern.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2019-09-22 16:23

VIF Akademi startade derbyt på Arena Ceos bäst och i mitten på den första halvleken fick laget en straff. Isak Granström placerade säkert in den till 1–0 för VIF Akademi. Det stod sig till halvlek.
– De tar ledningen och då tänkte jag: "ska det vara en sådan skitmatch igen". Men vi går in i halvtid och säger att vi ska ta tag i det. Jag sa att de skulle plocka fram den där björnen som finns inombords, för jag kan egentligen inte göra någonting från bänken utan det är spelarna som ska göra det, säger BK Bostons tränare Robin Olsson och fortsätter:
– Vi fick inte till det alls i den första halvleken. De sätter en hög press på oss och vi lägger för mycket fokus på domaren. Jag vet inte om det var press eller nervositet. Men lagen där bakom har ju hakat på så det var nog en blandning av stundens allvar och fokus på fel saker.

I den andra halvleken kom Boston ut mycket bättre och tog tag i matchen direkt. Det gav utdelning när Arbnor Mataj satte 1–1 för BKB och kort därefter fick Joakim Hammar göra 2–1. Därmed var vändningen fullbordad för Boston. Abbas Mohamadi gjorde sedan både 3–1 och 4–1 och efter det blev det inga fler mål. 
– Vi trycker in fyra mål och göra en av våra bästa halvlekar för året. VIF har inte ett smack i andra halvlek och kommer ingenstans, säger Olsson.

Tack vare det så vinner alltså Boston division sex i år.
– Äntligen är den här skiten slut! Fy fan, den här veckan har inte varit rolig. Ena dagen har det känts jättebra och andra dagen sämre för alla vill spöa oss och sätta käppar i hjulet. 

BK Bostons Bellal Adem Nur och Hamid Abdul Majed.
BK Bostons Bellal Adem Nur och Hamid Abdul Majed.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!