Äntligen fick anfallsduon le igen

Spelet lämnade mer att önska. Men hemmamatchen mot Konyaspor gav Vimmerby det de behövde. Vad? Tre poäng och, inte minst, en leende anfallsduo. - Som forward är det alltid skönt att göra mål, säger tvåmålsskytten Simon Alexandersson efter 3-1-segern.

Fotboll2015-06-29 06:54


Våren har varit upp och ner för Vimmerby. I början var det mycket upp, mot slutet har pendeln svängt över mot det mer negativa hållet. Fyra raka matcher utan seger talar sitt tydliga språk.
Den vanligtvis så vassa anfallsduon Simon Alexandersson och Rickard Thuresson har haft det tungt en stor del av vårsäsongen. Jobbet har det inte varit något fel på. Båda två har slitit hårt för att hitta rätt. Men allt för sällan har det resulterat i några mål.

"Thure" var bäst
Sett till ovanstående måste matchen mot Konyaspor ha varit förlösande för Vimmerby. Visst, spelmässigt var det inget vidare, men det blev tre poäng.
Minst lika viktigt: Rickard Thuresson var hemmalagets bästa spelare, tätt följd av Simon Alexandersson (och Johan Lundin). Anfallsduon var dessutom inblandad i alla VIF-målen. Alexandersson gjorde två medan "Thure" gjorde ett och assisterade till ett.
- Det var en märklig match, men det var riktigt skönt att vi kunde vinna den, tyckte Simon Alexandersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!