Äntligen fick KBK dam jubla

Efter fyra raka matcher utan seger fick Kisa BK:s damer äntligen segerjubla igen. Laget dominerade stort mot Hovshaga igår, men det blev onödigt spännande och Kisa vann till slut "bara" med 1-0. - Man ser på vårt ängsliga agerande i slutet av matchen hur enormt viktiga de här tre poängen var, säger en lättad Stefan Petersson, tränare i Kisa.

Fotboll2012-06-25 06:26

Det var viktiga poäng i kampen om att komma topp fem (ger spel i nästa års division ett) som stod på spel på Kisa IP i går eftermiddag. Kisa BK, femma i division två, tog emot sjuan, Hovshaga AIF, som låg fyra poäng efter KBK inför matchen.
Sett till spelet i den första halvleken såg det dock ut som ett topplag som mötte ett bottenlag. Kisa visade upp ett rappt anfallsspel med många vassa djupledsbollar och skar stora sår i Hovshagas försvar. Dock envisas laget allt som oftast med att ta alldeles för svåra passningsalternativ i de avslutande lägena.

Radade upp chanser
I mitten av halvleken radade Kisa upp målchanser.
23:e minuten: Jennifer Schill sköt från straffområdeslinjen. Bollen tog i insidan av högerstolpen, gick längs med mållinjen, touchade vänsterstolpen och gick till inspark.
28 minuten: Jennifer Schill skjuter en frispark som Hovshagas målvakt, lisa Karlsson, släpper retur på. Returen dimper ner framför fötterna på fristående Emilia Göransson, Rebecka Stigenhed och Maria Lundh, men ingen frå träff på bollen, utan den går utanför.
34 minuten: Efter en hörna är det fullständig kalabalik framför Hovshagas mål och återigen är Emilia Göransson och Rebecka Stigenhed bara millimetrar från att ge hemmalaget ledningen.
Lägg därtill ett par ytterst tveksamma offsideavblåsningar, då Kisaspelare var på väg igenom. Att det var mållöst i halvtid kändes minst sagt märkligt.

Snabb utdelning
Utdelningen kom istället omgående i den andra halvleken. Hanna Gustafsson slet sig loss på högerkanten, kom in i straffområdet och fick iväg ett bra skott. Hovshagas målvakt räddade men returen hamnade precis framför fötterna på Josefine Ekström, som enkelt kunde rulla in 1-0 i öppet mål.