Äntligen kan de pusta ut: "Jag beundrar spelarna"

Södra Vi IF spelade en helt avgörande kvalmatch hemma mot Fårbo FF och vann med 2–1, vilket resulterar i ett nytt division 5-kontrakt. Tränaren Peter Magnusson var märkbart rörd efter matchen.
– Jag beundrar spelarna för att de klarat av den här pressade situationen.

Peter Magnusson, tränare i Södra Vi IF, uttryckte stolthet över sin spelargrupp efter matchen.

Peter Magnusson, tränare i Södra Vi IF, uttryckte stolthet över sin spelargrupp efter matchen.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2024-10-19 15:52

Södra Vi hade knappast kunnat drömt om en bättre inledning på matchen. 

Efter blott fem minuter kom ledningsmålet genom Ossian Mathiasson (vem annars), assisterad av brorsan Adrian som slog inlägget. Eldsjälens firande visade inga gränser och glädjen var minst sagt tydlig när han tog ett varv bakom målet.

– "Osse" lever ju med Södra Vi, så det var skönt att han fick sätta tonen för matchen, säger Peter Magnusson.

Bara tio minuter senare kom nästa fullträff för hemmalaget. Hannes Stefansson satte behärskat dit 2–0-målet efter en hörnspark. 

– Det var lite extra kul, för det var andra matchen i rad som vi gör mål på samma hörnvariant.

Vad kände du efter den drömstarten?

– Såklart skönt att ha två i ryggen, men vi kanske skulle gjort tre-fyra för att punktera matchen. Fårbo gör ett fint fotbollsmål strax innan paus, och det sätter lite press på oss till andra halvlek. 

undefined
Hannes Stefansson i SVIF blev väldigt glad över sitt mål i den första halvleken.

Det var ingen champagnefotboll som SVIF bjöd på i den andra akten – men det var helt enligt planerna. 

– Vi ville bara försvara. Det gör att de får skjuta lite mer. Men deras skott går mest utanför och inläggen blev inte så farliga. Det var väl egentligen bollen som tog i ribban i slutet som var farligt. Det var kanske inte så roligt att kolla på, men det var i alla fall stabilt, skrattar Magnussson.

Södra Vi-tränaren var aktiv matchen igenom och byte både in och ut spelare från början till slut, gav instruktioner och manade på. Till skillnad mot Fårbos ledarstab som inte visade så värst mycket engagemang från sidlinjen. 

– Vi försöker alltid ha så pigga spelare som möjligt inne på planen och sen ge lite instruktioner under matchens gång när de kommer ut till sidlinjen.

En spelare som var helt tom i tanken vid slutsignalen var lagkaptenen Jesper Wessman. Anfallaren var mör i kroppen efter att ha haft feber dagen innan, något han mörkade. 

– Haha, jag ville så gärna spela, så det fick bli så. Jag mådde lite bättre idag, så det gick ganska bra. Jag skulle bara satt mitt läge i första. Jag brukar alltid försöka avsluta behärskat, men nu drog jag på någon märklig bredsida.

Men slutet gott, allting gott. 

Södra Vi lyckades stå emot och det kommer spelas division 5-fotboll på Ulfveskogs även 2025.

Efter matchen samlade Peter Magnusson ihop spelare och ledare i en ring för ett snack, innan det blev segersång för hela slanten. 

undefined
Spelaren, sportchefen och eldsjälen Ossian Mathiasson gjorde öppningsmålet för Södra Vi IF.
undefined
Södra Vi IF vann hemma mot Fårbo FF, i en helt avgörande match om division 5-platsen.

Vad sa du till laget när ni samlades i ringen?

– Jag beundrar spelarna för att de klarat av den här pressade situationen. Jag sa till dem: Det snittet ni har presterat i höst motsvarar 40 poäng i serien. Att börja på "minus" och fortsätta ta det match för match, kunna hålla vid i det mantrat hela tiden... Det är imponerande, säger en märkbart rörd Magnusson.

Har du hunnit funderat någon på din framtid i föreningen?

– Nej, vi har inte pratat någonting om det än. Det är ett blankt papper.

Vad händer nu, blir det något firande för dig?

– Man känner sig bara mest tom, så det blir nog inget speciellt skulle jag gissa.

BETYG

4 stjärnor: Hannes Stefansson

Ungtuppen var mycket bra på sin vänsterbacksposition. Har alla kvaliteter som behövs för att bemästra den rollen. Gjorde ett brutalt viktigt mål när han behärskat satte 2-0 i början av matchen, i samband med en hörna.

3 stjärnor: Jonas Karlsson/Khaibar Shokran

Vi gör en specialare, dagen till ära. Det gick inte att skilja mittbacksparet åt den här gången. Spelade klokt och låg rätt matchen igenom. En stor trygghet för övriga laget. Duon stod för både skickliga brytningar och var så gott som omutbara i luftrummet.

2 stjärnor: Jesper Wessman

Anfallaren, tillika kaptenen, gör många kloka beslut som kanske inte alltid syns. Är duktig i kombinationsspelet och sliter på rejält i defensiven också när det behövs. Men i slutet märktes det att energinivån inte var på topp.

1 stjärna: Pontus "Poppe" Holm

Målvakten var relativt chanslös på det insläppta målet. I övrigt var han sådär stabil som han alltid är. Var smart nog att lite lagom cyniskt ödsla tid när tillfälle gavs. Något som INTE ska underskattas i dessa typer av matcher. Italienarna hade varit stolta om de beskådat denna insats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!