Äntligen seger för Bexells VIF

Han fick vänta ett tag. Men nu vet Jimmy Bexell hur det känns att vinna som tränare i Vimmerby IF. 1-0 mot Karlskrona borde ha varit 3-0. Minst. - Väldigt skönt, det är det alltid att vinna, säger en lättad VIF-tränare.

Fotboll2012-05-07 06:28

Karlskorna kom till ett Vimarvallen där vinden ven värre än vanligt. Man gjorde det med tre raka segrar och 10-1 i målskillnad.
Men Vimmerby IF blåste bort blekingarnas sensationella säsongsstart - och tog sin första, efterlängtade trepoängare. Om det var rättvist? Hade man slagit upp ordet rättvisa i ett fotbollslexikon hade det stått "Vimmerby IF - Karlskrona AIF 1-0".
Stort spelövertag. 10-2 i målchanser. Totalt ohotade i slutskedet.
- Det var väldigt skönt. Vi har haft en tuff inledning, men nu har vi i alla fall två matcher som vi kan vara nöjda med. Men vi har mer att plocka ut, menar Bexell.

Drömanfall
VIF tog tag i matchen direkt, var direkta och skarpa i sitt spel och vann mittfältet. Efter tio minuter träffade en i alla avseenden imponerande Jimmi Gustavsson ribban, men VIF behövde inte vänta länge på sitt ledningsmål.
Det var ett mål man kunde ha väntat på i flera timmar. Oscar Borgh, för dagen helgjuten högerback, startade med en elegant fint och satte fram bollen till Jimmy Svensson på högerkanten. Sedan gick den som på ett snöre. Svensson hittade Thuresson, som hittade Gustavsson som passköt fram till Sebasthian Svensson som rakade in 1-0 i öppet mål.
Läckert var förnamnet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!