Anton Brorsson det stora utropstecknet för Södra Vi

Södra Vi besegrade Storebro borta i division 5 Småland nordöstra herr i fotboll med 5-0 (2-0).

Storebro IF förlorade mot Södra Vi IF

Fotboll2023-09-02 17:57

Men mycket snack handlade om Anton Brorsson - som gjorde ett hattrick för Södra Vi. Övriga mål för bortalaget gjordes av Jonathan Gustafsson och Elias Karlsson.

- Rättvis seger, efter kontrollerat spel av Södra Vi, kommenterade Södra Vis tränare Michael Elmér efter matchen.

Gästande Södra Vi startade matchen bäst och tog ledningen tidigt i matchen. Anton Brorsson slog till på straff, redan i 19:e minuten.

Laget ökade ledningen till 0-2 efter en halvtimmes spel, ännu en gång genom Anton Brorsson. I 54:e minuten slog Elias Karlsson till, och gjorde 0-3.

Med en halvtimme kvar att spela fick Jonathan Gustafsson träff och ökade ledningen för Södra Vi.

Södra Vi gjorde också 0-5 genom Anton Brorsson som med målet fullbordade sitt hattrick i 73:e minuten. 0-5-målet blev matchens sista.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Storebro på elfte och sista plats och Södra Vi på åttonde plats.

I nästa omgång har Storebro HM IS borta på Slättvallen 1, Mariannelund, söndag 10 september 17.00. Södra Vi spelar hemma mot Ankarsrum lördag 9 september 16.00.