Antonsson sänkte Hammarby igen: "Jäkla gött"

Värnamos målkung Marcus Antonsson har återigen sänkt Hammarby i fotbollsallsvenskan. Smålänningarna var mest effektiva och vann med 2–1, när "Bajen" missade flera chanser på Tele2 arena i Stockholm och buades ut av hemmapubliken.

Marcus Antonsson, i mitten, jublade med Värnamo efter att gjort två mål i 2–1-segern borta mot Hammarby.

Fotboll2022-07-31 17:28

Inför det fotbollsallsvenska mötet mellan tabellfyran Hammarby och 13:e-placerade IFK Värnamo hade hemmalaget tre raka segrar och bortalaget fem raka matcher utan seger i serien.

Efter matchen på Tele2 arena i Stockholm hade båda sviterna nått sitt slut.

Nykomlingen Värnamo vann med 2–1 och tog sin första seger på två månader då det blev 1–0 hemma mot just Hammarby.

Åttonde och nionde målet

Precis som då gjorde Marcus Antonsson Värnamos mål. Den 29 maj gjorde den 31-årige anfallaren matchens enda mål. På söndagen blev det två, varav det första påminde om det matchavgörande på Finnvedsvallen i Småland senast lagen möttes.

Antonsson frispelades nu i 76:e minuten av Freddy Winsth och avslutade kyligt med högern, hans åttonde mål i år.

– Det var fint, otroligt skönt, säger Marcus Antonsson till Discovery+ och fortsätter:

– Så jäkla gött med tre poäng.

2–1-målet, hans nionde på 16 spelade matcher, stötte han skickligt in med vänstern på ett precist högerinlägg från Edvin Becirovic på tilläggstid i den 93.e minuten.

Ropade på frispark

Både laget Hammarby och Hammarbys hemmasupportrar ropade på frispark i en sekvens före Värnamos 2–1-mål, men huvuddomare Kristoffer Karlsson och hans team friade.

Hammarby, som hade mängder med chanser i matchen, hade några minuter tidigare kvitterat på straff genom Nahir Besara i 89:e minuten. Efter förlusten buade många av "Bajen"-supportrarna bland de 22 689 åskådarna på läktarplats.

Resultatet innebar att Värnamo befäste sin plats på säker mark i den allsvenska tabellen, 16 poäng på 16 matcher. Hammarby missade å sin sida chansen att gå upp som ny tabelltvåa. Parallellt med matchen i Stockholm spelade Häcken 4–4 borta mot Elfsborg i Borås. Hammarby, 30 poäng, är nu tre poäng bakom serieledande Djurgården, 33 poäng och bättre målskillnad än Stockholmsrivalen.

Under söndagen ställdes även Mjällby mot Sirius i Uppsala.

Mötet slutade med Mjällby-seger, 1–0, efter ett mål av Victor Gustafson i den 47:e minuten.

Resultatet innebar att Mjällby tog sin andra raka seger och gick upp på sjätte plats i tabellen. Sirius återfinns på tionde plats, med tio poäng ner till Degerfors på kvalplats.