Holm redo att ta på sig handskarna igen – trots tummen

Sex olika målvakter spelade för Södra Vi IF den gångna säsongen. Nu finns förhoppning om en mer permanent lösning till kommande säsong. "Jag siktar på att vara spelklar till våren", säger Pontus Holm.

Pontus Holm är målvakt i Södra Vi IF.

Pontus Holm är målvakt i Södra Vi IF.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Fotboll2022-11-24 19:00

Arvid Alvin, Philip Hubbard, Göran Johansson, Kim Johansson, Hannes Stefansson och Pontus Holm. Samtliga vaktade målet någon gång för Södra Vi i division fem i år.

För Pontus Holms del blev det ett kortvarigt inhopp på en match.

– Jag var med mot HM IS hemma och det gick bra. Sedan fick jag en boll på tummen på en träning efter det och då gick det inte längre, säger Holm som haft problem till och från med en tumme under flera år.

– Det har egentligen kommit och gått under sju års tid. Jag tror att det började när jag landade på tummen under en fotbollsmatch. Sedan har den åkt på fler smällar när jag jobbat som snickare och även när jag kört enduro. 

Sedan en tid tillbaka är Holms tumme stelopererad. Han har testat att träna med ett specialskydd och hoppas kunna vara tillgänglig för spel till kommande säsong.

– Nu har jag tagit tag i att göra en del rehabövningar också, så det känns allt bättre. Förhoppningsvis kan jag spela utan skydd nästa säsong.

I Holms frånvaro har SVIF tagit till flera alternativ på målvaktspositionen under året. 

– Arvid Alvin har ställt upp och hoppat in i flest matcher och det är tacksamt i och med att han egentligen lagt av. Sedan stod Philip Hubbard ett par matcher innan han åkte på en hjärnskakning. Det låter på Philip som han är sugen på att testa att spela igen framöver.

Södra Vi:s sportchef Ossian Mathiasson hoppas också på en stabilare lösning på målvaktsfrågan till kommande säsong.

– Det var tufft att få ihop det förra säsongen, men det är skönt att det låter positivt med både Pontus och Philip nu, säger han.

SVIF är även på jakt efter ny tränare. Patrik Nilsson klev åt sidan under säsongens gång. Pierre Brorsson som tog över är klar som tränare för Vimmerby IF:s damer.

– Tränarjakten är en ständigt pågående process. Jag hoppas att vi ska hitta en lösning snart, men vi är inte i mål än. Vi har fått nej från ett par som tillfrågats, men jobbar på ett par namn.

Är det svårt att hitta tränare?

– Ja, det blir bara svårare för varje år som går tycker jag.

Att hitta en tränarlösning är också viktigt för rekryteringen av nya spelare.

– Många potentiella nyförvärv vill veta vem som ska hålla i det innan de bestämmer sig. Därför är det lite bråttom att få fram en lösning. Särskilt med tanke på att frimånaden ligger lite väl tidigt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!