Anvegård målskytt i ny Evertonseger

Everton har hittat segerspåret. Och lagets svenskor har hittat målet. Anna Anvegård inledde målskyttet i 3–0-vinsten borta mot Reading.

Anna Anvegård inledde målskyttet för Everton borta mot Reading. Arkivbild.

Fotboll2021-10-03 17:28

Hårdsatsande Everton fick en mardrömsstart på Super League-säsongen med 0–4-förluster mot både Manchester City och Chelsea.

Men nu börjar man hitta flytet på fotbollsplanen och på söndagen kom andra raka segern i ligan, 3–0 mot Reading.

Förra helgen var det Hanna Bennison som med sitt första mål i klubben låg bakom segern mot Birmingham. Den här gången hittade en annan svensk landslagsspelare rätt.

Med Bennison på bänken, och Nathalie Björn utanför matchtruppen, fick Anna Anvegård försvara de blågula färgerna och satte prägeln på matchen redan i den andra minuten.

Everton bröt en Readinghörna, kontrade snabbt och när hemmaförsvaret misslyckades med att rensa undan det efterföljande inlägget, höll sig Anvegård framme och smällde upp 1–0 i nättaket.

Claire Emslie och Danielle Turner satte sedan var sitt mål kort före paus, och andra halvlek blev mer en transportsträcka fram till slutsignalen.

I toppen av tabellen tog Tottenham fjärde raka segern, 2–0 borta mot Leicester, och är tillsammans med serieledande Arsenal ensamt om att ha full pott.

Titelutmanaren Manchester City fortsätter däremot sin kräftgång. Filippa Angeldahl spelade från start men kunde inte stoppa West Ham, som vann med 2–0. Det var Citys tredje förlust på fyra matcher.