AP: CL-finalen flyttas från S:t Petersburg

Herrarnas Champions League-final i fotboll är förlagd till Krestovskijstadion i S:t Petersburg den 28 maj. Enligt uppgifter till nyhetsbyrån AP kommer den att flyttas, efter Rysslands invasion av Ukraina.

Krestovskijstadion i S:t Petersburg är tänkt att stå värd för herrarnas Champions League-final. Nu ser finalen ut att flyttas. Arkivbild.

Krestovskijstadion i S:t Petersburg är tänkt att stå värd för herrarnas Champions League-final. Nu ser finalen ut att flyttas. Arkivbild.

Foto: Dmitrij Lovetskij/AP/TT

Fotboll2022-02-24 16:10

Europeiska Fotbollsförbundet (Uefa) meddelade på torsdagen att ordföranden Aleksander Ceferin kallat till ett extra styrelsemöte på fredagen för att diskutera situationen mellan Ryssland och Ukraina och "ta nödvändiga beslut".

"Uefa delar det internationella samfundets stora oro för hur säkerhetsläget i Europa utvecklar sig och fördömer å det grövsta den pågående ryska militära invasionen av Ukraina", skriver Uefa i ett pressmeddelande.

Karl-Erik Nilsson, som är ordförande i Svenska fotbollförbundet, är även vice ordförande i Uefa.

– Det är klart att nattens händelser sätter ytterligare en dimension runt det här. Uefa jobbar intensivt med frågan, säger Nilsson till TT.

Enligt spanska As och portugisiska A Bola är såväl Allianz arena i München som Wembley i London två tänkbara kandidater att ta över finalen i vår. Allianz arena stod som värd för finalen 2011–12, och är tänkt att arrangera finalen säsongen 2024–25. Wembley å andra sidan, ska hålla i finalen säsongen 2023–24 – och var finalarena både 2010–11 och 2012–13.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!