Nu har de polska spelarna visat upp sig: "Bra intryck"

Det har varit på gång ett tag. Nu har de presenterat sig. Förra veckan provtränade den polska duon Franek Denisewicz och Aleksander Paluch med Gullringens GoIF. "Det finns ett ömsesidigt intresse", säger Patrik Wärnehall inför tisdagens bortamöte mot Malmbäck.

Här är de polska spelarna som provtränade med Gullringens GoIF förra veckan; Franek Denisewicz och Aleksander Paluch.

Här är de polska spelarna som provtränade med Gullringens GoIF förra veckan; Franek Denisewicz och Aleksander Paluch.

Foto: Privat

Fotboll2022-05-02 17:29

Det blev två träningar med Gullringen innan de återvände till sitt hemland.

Vad är dina intryck?

– Det är svårt att säga vad de höll för klass på så kort tid och bara två träningar, men jag tyckte att det såg bra ut. Den ena (20-årige Denisewicz) är ytter och var kvick, rörlig, teknisk och ville ha mycket boll. Den andre (24-årige Paluch) är en central mittfältare, med god teknik, bra lungor och fina avslut. Kan tänka mig att han passar bättre i en mer defensiv roll, säger Wärnehall.

Hur går ni vidare med dem nu?

– Det är inget bestämt än, men det finns ett ömsesidigt intresse. Nackdelen är att deras seriespel inte tar slut förrän någon gång i juni och laget de spelar i kämpar för att försöka klara nytt kontrakt. Jag hoppas att de vinner några matcher nu så att kontraktet snart är i hamn, haha. 

Vad spelar de på för nivå i Polen?

– Det är deras femte bästa liga. 

För ett Gullringen som jagar första segern, väntar Malmbäck. I den förra omgången gjorde Ibrahim Doumbia något av en succédebut och var kanske planens bäste spelare. Nu har mittfältaren fått ytterligare några träningar med laget. 

– Det känns som att vi gjort ett fynd. Förhoppningsvis blir han bara bättre och bättre.

Mycket tyder på att viktige Jesper Wärnehall är tillbaka efter skada. Viss osäkerhet finns dock kring Marcus Oskarsson Johansson och Alexander Svartz.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!