Är det här helgens hetaste match? Allvin & Strömsten tippar

Oj, vilka rysarmatcher vi har framför oss i helgen. Sporten tog rygg på några av dem och spekulerar hur det går. Vi plockade ut en elva i matcher och tippade utgången. På menyn bland annat: "kamratmötet" mellan IFK Tuna och IFK Västervik. Och vi får väl också passa på att säga grattis i förskott till Hebe!

Sporten tippar några av helgens hetaste matcher.

Sporten tippar några av helgens hetaste matcher.

Foto: Meijer Media, Magnus Strömsten

Fotboll2024-09-05 16:29

Vimmerby-Hjulsbro

(Division 3 herr, lördag)

ALLVIN: Vårens bästa motstånd! Det var Vimmerby i princip enigt om. Hjulsbro visade sig vara numret större för VIF när de möttes på USC Arena. Sanningen är den att Vimmerby inte hängde med i tempot då. Nu lär VIF ha större chans att rubba Linköpingsgänget, som gått lite knackigt. Gulsvart har också visat fin form, har två raka vinster och var nära även mot Nässjö i matchen innan dess. Ska de dessutom hänga på topplagen är seger nästintill ett måste här. Tips: 2–0. 

Vimmerby-Eksjö

(Division 2 dam, lördag)

STRÖMSTEN: 1–1 i premären mot Falköping. Hyfsat så långt, men sen har det bara barkat åt skogen för stackars Eksjö. Inför matchen mot serieledande Vimmerby har de 16 raka förluster och har bara lyckats med att göra ett enda mål i de senaste åtta. Allt annat än en storseger för VIF här är en jätteskräll. Tips: 6–0. 

Sävsjö-Gullringen

(Division 4 herr, lördag)

ALLVIN: Det har inte gått Gullringens väg så här långt, det är nog de flesta överens om. Istället för toppstrid har det utvecklats till att laget får inrikta sig på att undvika kvalplatsen neråt. Malmbäck skuggar bara två pinnar bakom och mötet mot tabellfyran Sävsjö är av allra största vikt. Senast fick laget två nya skador och det kunde väl se något ljusare ut på den fronten, men samtidigt torskade ett Sävsjö med toppambitioner och tappade av allt att döma alla chanser att komma etta eller tvåa i serien. Har luften gått ur dem? Tja, vi tror det. Tips: 1–1. 

Gunnebo-Frödinge

(Division 6, lördag)

ALLVIN: Gunnebo har inte rosat marknaden i Vimmerbysexan i år och ligger bara åtta i tabellen. Kan som bäst nå en femteplats i serien. Frågan är hur det är med motivationen. FBSK å sin sida har precis allt att spela för. De ligger tvåa och just nu på kvalplatsen. Jag såg dem i söndags i toppmötet mot Horn och jag gillade vad jag såg då. Frödinge bjöd på en passningsorienterad fotboll och imponerade stundtals. De är storfavorit i det här mötet, trots att det bara blev 1–0 på Lundvallen i våras efter ett segermål i slutminuterna av Daniel Johansson. Tips: 0–3. 

Hultsfred-Högsby

(Division 4 dam, lördag)

ALLVIN: Jakten på seriesegern går vidare för HFK, trots att det just nu ser kärvt ut att nå ifatt. Men, det skiljer bara tre pinnar till Frödinge och VIF B. Högsby ska väl ändå bli en mumsbit, eller? Jo, vi tror det. Hultsfred vann klart i våras och gör det nu också. Tips: 5–1.

Tjust-Lojal

(Division 5, lördag)

STRÖMSTEN: Kan Lojal rubba formstarka Tjust här? Nej, vi tror inte det. Faktum är att Tjust inte bara är i bra form, utan i superform. Tabelltrean går mot en kvalplats till division fyra och har nu elva raka seriematcher utan förlust. Lojal är svårbedömda i det här läget och har inte rosat marknaden på bortaplan i höst, utan har två raka storförluster. Tips: 3–2. 

IFK Tuna-IFK Västervik

(Division 5, lördag)

ALLVIN: Huvva, här kan vi snacka svårtippat. Två lag som lär komma taggade till tusen och som har massor att spela för. Tuna för att försöka hålla undan för lagen bakom och att inte hamna på kvalplatsen, Västervik för att försöka behålla serieledningen i den tajta striden mot Hjorted/Totebo. Är det här kanske helgens MATCH? Varför inte. Vi tror på minst en poäng för Tuna, som vill ha gruvlig revansch för vad som hände senast när lagen möttes då rapporterna säger att de blev mer eller mindre bortdömda. Tips: 3–2. 

Hultsfred-Fågelfors

(Divsion 5, söndag)

STRÖMSTEN: Tabellen säger en sak, form och motivation en helt annan. Visst skiljer det 14 poäng mellan dem, HFK är tia, Fågelfors fyra, men ändå tror vi mer på Hultsfred här. Fåglarna har haft en klart sviktande formkurva och det bäddar för ett högmotiverat HFK, som var riktigt bra mot topplaget Hjorted/Totebo i söndags. Tips: 3–2. 

Stjärnan-Södra Vi

(Division 5, söndag)

STRÖMSTEN: Stjärnan borta på Örnehed är en av de tuffaste bortamatcherna i serien. Med tanke på Södra Vi:s trend så är känslan att de kommer få mycket svårt att vinna, vilket i och för sig nästan är helt nödvändigt för att hålla sig kvar. Stjärnan är ett hårt och fysiskt lag, som vi inte tror passar Södra Vi särskilt bra. Tips: 2–1. 

Vikingstad-Rimforsa

(Division 4, söndag)

ALLVIN: 

Det fanns förmodligen större förhoppningar på nykomlingen Vikingstad inför säsongen. Laget värvade starkt, men har inte fått till det fullt ut. Visst, de är femma, men långt, långt efter serieledande Rimforsa. Det skiljer 16 poäng inför söndagens match. Hemmalaget har i princip inget att spela för, förutom äran då. För Rimforsa är det gasen i botten som gäller. De jagas i toppen av Gottfridsberg och LSW, tre respektive fyra poäng bakom. Men det gäller såklart att RIF får ut hela sitt register, Vikingstad är på förhand en lurig och svår motståndare. Tips: 1–3. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!