Frödinge kan vara ett lag för toppstriden

Är det nu det ska ske? Är det nu Frödinge-Brantestad ska blanda sig i en toppstrid i sexan igen? "Jag har en bra känsla och vi vill slåss om en topplacering", säger tränaren Johan Bengtsson.

Kan Frödinge/Brantestad bli ett lag att räkna med i division 6 i år?

Kan Frödinge/Brantestad bli ett lag att räkna med i division 6 i år?

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-04-04 18:45

AVSPARK 2023

Vi får backa till 2014 sedan Frödinge senast spelade i division fem. Sedan har laget vistats åtta raka säsonger i sexan. Det har tidigare säsonger andats en viss optimism inför seriestarterna, men laget har inte varit nära att ta klivet upp någon gång. I år finns som sagt också en tro – och kanske är den mer befogad den här gången.

Johan Bengtsson, som är inne på sitt andra tränarår, nämner här tre faktorer som optimismen grundas på:

Försvarsspelet. "Vi har nött mycket på försvarsspelet, vilket vi även gjorde förra säsongen. Det känns som att vi är trygga i det och vet vad vi ska göra på planen".

Centrallinjen. "Vi är starka centralt, från målvakten Robert Nilsson till mittbackarna, inre mittfältarna Tage Falk och Fredric Carlsson och anfallarna med bland andra Alex Gunnarsson. Sen har vi olika alternativ framåt med Eric Karlfeldt, som tyvärr haft problem med ett revben en tid och Hugo Sandin. Hugo har verkligen tagit kliv under försäsongen och är mer rörlig och pigg i spelet".

Gemenskapen. "Jag tycker det är en jäkligt bra och stark grupp som verkar trivas tillsammans. Många umgås också privat.

Tittar vi till försäsongen, så har FBSK gjort det väldigt bra i flera matcher. Bengtsson lyfter bland annat fram den senaste insatsen i cupen, borta mot division fem-laget HM IS (förlust med 2–1).

– Vi gjorde det jättebra. Vi var nära att få 2–0, men tyvärr tog Tages skott i underkanten av ribban. Nu släppte vi två mål på fasta situationer igen, och det är något vi måste jobba på och förbättra i seriespelet. 

På tal om Tage Falk så har han tagit rollen som assisterande tränare – och fyller enligt Johan Bengtsson den funktionen på ett utmärkt sätt.

– Han brinner hårt för det och sen är han ett föredöme när det gäller att ge i princip allt i varenda övning.

Allt sammantaget ligger Frödinge bättre till i det här skedet av säsongen, än vid samma tidpunkt förra året. Det i sin tur borgar för att laget har skaffat sig bättre förutsättningar för att nå en högre placering än fjolårets sjätteplats. På det kommande träningslägret på hemmaplan ska de sista detaljerna finslipas inför premiären hemma mot Hebe 18 april. Då handlar det bland annat om att vässa anfallsspelet ett snäpp.

Kanske kan det ge det där sista lyftet för FBSK att nå en topplacering, precis bakom Bengtssons utpekade seriefavoriter Hjorted/Totebo och SK Lojal?

Johan Bengtsson är kvar som tränare i Frödinge. Däremot har Senad Berisha lämnat.
Johan Bengtsson är kvar som tränare i Frödinge. Däremot har Senad Berisha lämnat.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!