Superviktiga poäng på spel väntar på IP: "Försiktiga"

Ni vet läget. Kisa BK har fått en tuff start i division tre. KBK är jumbo och längtar efter segrar. Borens IK ser på förhand ut att vara en överkomlig motståndare i helgen. Ett Boren som ligger precis över kvalstrecket. "Vi ska göra precis allt vad vi kan", säger Alberis Da Silva.

Kisas nyckelspelare Mauricio Fagotti är på väg tillbaka i spel. Brassen har tränat i veckan och kan vara aktuell i viktiga matchen mot Boren.

Kisas nyckelspelare Mauricio Fagotti är på väg tillbaka i spel. Brassen har tränat i veckan och kan vara aktuell i viktiga matchen mot Boren.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-05-26 16:00

Kisas tränare är förhoppningsfull, trots motgångarna första delen av seriespelet – och trots mycket problem med skador i truppen.

– Visst, Boren är ett erfaret och skickligt lag, där många av spelarna har spelat tillsammans i många år, men jag tycker att vi ska ha bra chans att vinna, säger Da Silva.

Den senaste tiden har flera tongivande spelare i laget saknats på grund av just skador, däribland han själv.

Hur är skadeläget inför matchen mot Boren?

– Det ser allt bättre ut. Många av dem har tränat i veckan, men det är fortfarande osäkert om de ska vara med och spela. Kan de så får vi se hur mycket speltid det blir och om de startar eller inte.

På skadelistan hittar vi bland andra viktiga spelare som försvarsgiganterna Kevin Dahl och Hampus Härnström.

Hur är status på dem?

– Båda har tränat, men vi vet inte än riktigt. Vi får avvakta lördagens träning och sen avgöra om de ska spela eller inte.

Mauricio Fagotti?

– Samma sak där. Han har tränat alla pass den här veckan och han är jätteviktig för oss. Men vi måste vara försiktiga när det gäller honom så att vi inte har för bråttom.

Du själv...?

– Nja, jag dras med skador sedan tiden i Åtvidaberg och vaden är fortfarande inte bra. Det blir nog så att jag får försöka efter sommaruppehållet igen.

Utöver de frågetecken som finns, så är det däremot klart att Omar Munir Farazj missar matchen, då han är avstängd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!