Är det realistiskt med premiären? "Vi utgår från det"

18 april. Det är tänkt seriepremiär för "våra" herrlag i division fyra-fotbollen i Östergötland. Men är det realistiskt? "Vi utgår från att premiären är då, men visst känns det avlägset", säger Erik Svensson i Rimforsa IF.

Rimforsa IF och Kisa BK ska enligt planen nu ha seriepremiär 18 april.

Rimforsa IF och Kisa BK ska enligt planen nu ha seriepremiär 18 april.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2021-03-17 20:30

Nyligen beslutade Svenska Fotbollförbundet att flytta fram de lägre förbundsserierna till 1–2 maj. Smålandsfotbollen hängde på och valde i sin tur att gå på samma linje när det gäller distriktsserierna. Premiärerna flyttades fram ett par veckor. I Östergötland är det än så länge inte så. Där ligger startdatumen fast. 

För både Rimforsa IF och nykomlingen Kisa BK innebär det tänkt seriestart om en månad, 18 april. RIF tar emot Hemgårdarnas BK medan KBK reser till Motala för match mot BK Zeros. 

Vad tror du, blir det så?

– Vi utgår från det och tränar därefter. Det är det enda vi kan göra, men det är klart att det är svårt att tro att vi kommer att spela på premiärdatumet med tanke på vad som händer. Det pratas om en tredjevåg och att vi då ska kunna komma igång med serien om en månad..., nja. 

Rimforsatränaren har själv fått erfara hur det är att drabbas av corona-infektionen. 

– Jag fick det i december och blev inte så dålig, utan det handlade mest om lite ledvärk och nästäppa. Däremot blev det en märklig händelseutveckling för min del en tid efteråt. Jag blev väldigt trött i hjärnan och det tog tvärstopp för egenträningen. Nu känns det mycket bättre och jag är på väg tillbaka. 

I övrigt har herrtruppen varit skonsamt drabbade av covid-19.

– Som jag vet har vi bara haft ett bekräftat fall, men det kan förstås finnas mörkertal...

Vad får du för reaktioner från spelarna om läget som är?

– Det är klart att det pratas och diskuteras. Kommer vi igång som vi ska? Blir det spel i vår? Blir det som förra säsongen och en enkelserie? Vi vet inte än. Men däremot kan jag säga att det är en jäkla fart och bra nivå på träningarna. 

Hur mycket tränar ni?

– Från och med en bit in i februari har vi kört två kollektiva pass på Kisa IP och ett individuellt fyspass. I mångt och mycket är det såklart en väldigt speciell tid. Vi brukar ju ha gruppstärkande aktiviteter och ses och umgås både på och efter träningarna, i omklädningsrummet och så vidare. Nu har vi inget av det. Och vi förhåller oss till restriktionerna som alla andra och med allt vad det innebär. 

Om serien startar på planerat datum. Vad betyder det i så fall om ni nu inte skulle få möjlighet att spela någon träningsmatch innan dess?

– Det är lurigt, men i så fall skulle det vara lika för alla lag. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!