Är det slutspelat på anrika Åsundavallen?

Åsundavallen i Rimforsa är en av de mest klassiska fotbollsarenorna i trakten. Nu ska klubben ha Hackelområdet som sin hemvist. Var då helgens säsongsavslutning den sista matchen som spelades på Åsundavallen? Nej, troligtvis inte.

Jubel i Rimforsa IF. En hel del tyder på att seniorlagen nu fortsätter spela på Åsundavallen, även över 2020.

Jubel i Rimforsa IF. En hel del tyder på att seniorlagen nu fortsätter spela på Åsundavallen, även över 2020.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2019-09-30 16:05

Rimforsas herrlag besegrade Hemgårdarna med klara 4-0 i helgen? Många trodde nog att det var klubbens sista match på Åsundavallen. Icke.

–  Vi räknar med att fortsätta spela seniormatcher för herr och dam på arenan även 2020, säger Mikael Philipsson, sammankallade i fotbollssektionen. 

Hur kommer det sig. Ska inte ni börja spela seniormatcher på Hackelområdet?

–  Som det är nu så får vi inte plats med både ungdomslagen och seniorlagen på nya området. Vi behöver två elvamanna-planer i drift för att kunna vara på Hackel. Om vi ska kunna flytta ner dam och herr, så behöver vi "trolla" fram mer yta för ungdomsfotbollen. Men samtidigt är det världens lyft som det är nu då vi kan spela flera u-matcher samtidigt på området. 

Mikael Philipsson säger också att allt inte är klart på Hackelområdet.

–  Visst, läktarna är på plats, men det är fortfarande en del kvar, som en vettig entré och plats för speaker med mera. 

Så allt tyder på att herrlaget och damlaget ska fortsätta spela på Åsundavallen nästa säsong?

–  Det är det vi jobbar efter nu, sedan vet inte jag om kommunen säger åt oss att vi kanske måste flytta. Då får vi förhålla oss till det i så fall. 

För klubbens representationslag är nu säsongen över. Dina intryck?

–  Herrlaget hade en jobbig säsong resultatmässigt. Det började extremt tufft med otroligt mycket skador. Jag tror att det var sju tongivande spelare som var skadade ett tag. Då är det svårt. Sedan fanns förstås en viss osäkerhet när Martin (Persson) slutade. Han lämnade ett tomrum efter sig på målvaktssidan. 

Fortsätter Erik Svensson som tränare?

–  Vi har ett löpande avtal med Erik även över 2020. Det har funkat bra mellan honom och Jonny Malmgren (assisterande) under säsongen. Och när det gäller spelare, så ska vi ha samtal med dem. Sedan vet man aldrig vad som händer på den här nivån. Det är studier och annat som styr. Ibland missgynnas man av det, ibland gynnas man.

Damlaget kan blicka tillbaka på en stark säsong, där A-laget nu tagit klivet upp i division tre. 

–  Det är fantastiskt bra gjort. Det är ett gott gäng. De vann, trots att serien i år var bättre än förra året. Det var jätteviktigt att få upp A-laget i  trean. Nästa säsong ska vi också ha ett lag i division fyra, ett F17 i högsta serien i Östergötland för 16-19-åringar och ett F16 divisionen under, säger Philipsson. 

Karta: Åsundavallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!