"Är inte ett dugg orolig"

Gullringen har tappat serieledningen och kommer från två svaga prestationer. I kväll ställs man mot formtoppade Hvetlanda på bortaplan.

Rasmus Bexell och Gullringen hoppas på att få jubla igen när man möter Hvetlanda på bortaplan.

Rasmus Bexell och Gullringen hoppas på att få jubla igen när man möter Hvetlanda på bortaplan.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-06-29 07:00

De senaste två matcherna för Gullringens GOIF har varit en besvikelse. 2–2 mot Habo följdes upp med samma resultat mot Stensjön förra onsdagen. I kväll åker Gullringen till Vetlanda för bortamatch mot formstarka Hvetlanda GIF, som har fyra raka vinster.

– Jag tycker inte vi ska vara för negativa, vi ligger trots allt tvåa. Vi måste slappna av och spela mer fotboll istället för att chansa som vi gjort de senaste matcherna, säger anfallaren Ramus Bexell, som gjort tre mål på de två senaste matcherna.

Gullringen såg länge ut att vara ostoppbara i division fyra, men de senaste veckorna har främst försvarsspelet hackat och nu måste laget vinna mot Hvetlanda för att haka på Tranås i toppen. Ramus Bexell menar att det defensiva spelet börjar uppifrån.

– Det är hela laget som fuskar i försvarsspelet när det inte fungerar, från forwards hela vägen ner. Vi har ju levt på defensiven tidigare och kunnat vinna matcher med uddamålet, säger han.

Vad har ni pratat om i veckan?

– Att vi ska ha tempo i det vi gör och att ha ett positivt snack. Vi har alltid varit positiva, det är en jävla skön grupp och jag är inte ett dugg orolig.

Bexell gjorde två mål i Gullringens senaste match och är en viktig kugge för de gulsvartas spel. Han ligger trea i skytteligan med sina åtta mål, som kunde ha varit fler.

– Jag skulle kunna ha gjort 3–4 mål till men vi har ju bara förlorat en match så jag kan inte vara annat än nöjd. Huvudsaken är att vi tar poäng, säger han.

Matchdags

Hvetlanda–Gullringen Ett formsvagt Gullringen som haft det svårt i försvaret de senaste matcherna ställs mot Hvetlanda GIF. HGIF har fyra raka vinster och kommer från en överygande 3–0-seger senast mot Österbymo. Konstgräset i Vetlanda kan bli ett problem för Gullringen, som är vana vid naturgräs. VI TIPPAR: 1–1
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om