Årets första derby mellan lagen – tre spelare saknas

Det har blivit dags för årets första derby mellan Västerviks damfotboll IF och Vimmerby IF. VIF-tränaren Mikael Rinaldo tror att det kan bli en match med mycket känslor inblandat. "Många av spelarna känner varandra, så det kan bli tufft", säger han.

Frida Pöder och Vimmerby IF jagar tre nya poäng i damtvåan.

Frida Pöder och Vimmerby IF jagar tre nya poäng i damtvåan.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-05-30 07:00

Derbymatchen mellan Västervik och Vimmerby skulle egentligen ha spelats den 28 maj. Lagen bestämde sig dock för att flytta fram matchen med två dagar, då spelare i båda lagen var borta på Smålandsläger under helgen. 

Vimmerby IF kommer till spel utan tre viktiga spelare.

– Mia (Anspach) vill vi inte riskera något med. Agnes Karlsson har ljumskproblem och Molly Levin är bortrest, säger Mikael Rinaldo, tränare för VIF.

Han vill se sitt lag skruva upp tempot från start på Bökensved på måndag.

– Vi har haft lite problem med det, när vi mött lag på den undre halvan. De har ofta dragit ned på tempot och till slut har vi fallit in i det också. Där behöver vi få mer snurr på grejerna.

Vad vet ni om Västervik?

– Inte så mycket, mer än att Vilma Winqvist och Malin Blidfors (båda tidigare i VIF) finns där. Jag tycker ändå att det är ett lag som vi ska vinna mot, åtminstone på pappret. Sen vinner man inte matcher där, utan det blir säkert mycket känslor. Många av spelarna känner varandra, så det kan bli tufft.

Här är VIF:s trupp: Allis Nilsson, Elin Lindqvist, Greta Koponen, Jessie Eriksson, Minea Snickars, Saga Stejdahl, Frida Pöder, Stina Kägu Bragsjö, Svea Backstad, Julia Rosin, Jonna Eriksson, Tyra Andersson, Nathalie Johansson och Kujtese Rexha.

Maria Anspach saknas när Vimmerby IF möter Västervik på bortaplan.
Maria Anspach saknas när Vimmerby IF möter Västervik på bortaplan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!