Här är årets herrelva: "Satte knappt en fot fel"

Fotbollssäsongen är avslutad sedan några månader tillbaka. Vi har ventilerat och funderat fram och tillbaka för att hitta årets bästa lokala fotbollselva. Det var ett väldigt svårt val, men till slut kom vi fram till en slutsats. Elvan domineras naturligtvis av spelare i de lag i trakten som stod för de bästa prestationerna under fotbollsåret 2021.

Vimmerby Tidning/Kinda-Posten har utsett årets herrelva i den lokala fotbollen.

Vimmerby Tidning/Kinda-Posten har utsett årets herrelva i den lokala fotbollen.

Foto: Vimmerby Tidning

Fotboll2022-01-04 20:00

MÅLVAKT:

ANDREAS BRODIN, Djursdala SK

Kommentar: Hade egentligen en ganska lugn säsong i kassen, men när det väl hettade till var "Dea" enormt bra. Gjorde några avgörande räddningar i täta och viktiga matcher. Som i seriefinalen mot Södra Vi och även i toppmötet mot IFK Västervik. På tio spelade matcher släppte Brodin bara sju mål bakom sig. Nu lägger den reflexsnabbe målvakten tyvärr handskarna på hyllan.

BACKAR:

MOJEB ABDUL MAJED, Vimmerby IF

Kommentar: Var en sensation när han kom fram i VIF i tonåren – och växte snabbt ut till en nyckelspelare. Kombinerar en mycket hög arbetskapacitet, med kreativitet, snabbhet och välutvecklad teknik. Mojeb hade inte spelat i moderklubben på några år då han studerar i Växjö, men var tillbaka nu på dubbellicens. Gjorde en stark säsong, vilket var väntat. 

undefined
Mojeb Abdul Majed, Vimmerby IF.

KEVIN DAHL, Kisa BK

Kommentar: Suverän säsong av KBK – och mittbacksresen Kevin Dahl. Tog i princip allt i huvudspelet och var rejäl och beslutsam i duellspelet. Bara 21 år och har absolut spelet och kvaliteterna för att lyckas bra även på division tre-nivå kommande säsong. 

ALBIN ISAKSSON, Djursdala SK

Kommentar: Rumskullakillen gjorde säkerligen karriärens bästa säsong och var en klart bidragande faktor till Djursdalas starka försvarsspel. Motståndarlagen lyckades bara göra nio mål på elva kamper mot DSK. Albin satte knappt en fot fel under hela säsongen och visade hög klass både i defensiven och i sina säkra uppspel. 

MITTFÄLTARE:

EMIL SJÖKVIST, HM IS

Kommentar: Ett vältränat energiknippe som lär vara något av en tränares dröm. Jobbar alltid hårt för laget, springer massor och är tuff i närkampsspelet. I vår elva är han mittfältare, men visade fina takter som anfallare. Stod för nio seriemål. 

OSCAR KARLSSON, Hultsfreds FK: 

Kommentar: Imponerade i många matcher för HFK, i olika roller. Oscar Karlsson är en allround spelare, användbar på i princip varenda position. Har fin teknik, god spelförståelse och har bra löd i dojan. 

undefined
Oscar Karlsson, Hultsfreds FK.

MARKUS AHL, Djursdala SK:

Kommentar: Vände hemåt till moderklubben efter många år i både Vimmerby och Gullringen. Blev precis den nyckelspelare DSK hoppats på. Har liknande egenskaper som Emil Sjökvist och Ahl valdes till årets främste spelare i lokalfotbollen. Klev något överraskande också fram som viktig målgörare, då han avgjorde tre matcher.

MARTIN BRORSSON, Södra Vi IF: 

Kommentar: Södra Vi var med och tampades i toppen av serien hela vägen. Martin Brorsson hade som vanligt en framträdande roll hos de blåvita. Är lika bra som mittback som central mittfältare. Visar alltid vägen och håller en jämn, hög nivå i match efter match. Hade varit roligt att se Brorsson i en division högre, något han skulle klara med bravur. 

undefined
Martin Brorsson, Södra Vi IF.

ANFALLARE:

DANIEL MALMSTRÖM ARNESSON, Kisa BK

Kommentar: Energi, snabbhet och finess. Den kvicke anfallaren skapade stor oreda hos KBK:s motståndarlag med sin förmåga att dra isär lag nästan på egen hand. Klev också fram med några viktiga mål under säsongen. Gör sällan en dålig match och hittade ett underbart samspel med kollegan Abdi Said på topp. 

DAVID CEDERHOLM, Rimforsa IF

Kommentar: Den mångsidige 18-åringen visade under säsongen att han behärskar rollen som centertank. Gjorde åtta mål på tio matcher i "fyran" och tog ett stort ansvar när RIF klarade nytt kontrakt. Cederholm jobbar alltid hårt för laget och är alltid rejäl i sitt spel. Är kanske traktens bästa tonåring. 

undefined
David Cederholm, Rimforsa IF.

ABDI SAID, Kisa BK:

Kommentar: Ett självklart val på forwardssidan. Blev traktens bästa målskytt på herrsidan med sina 15 pytsar och ledde KBK till serieseger. Said är stor och stark men har oerhört fina fötter och en näsa för mål. Gör också mål på många olika sätt. Precis som vi nämnde ovan hittade han och Malmström Arnesson ett fint samspel under säsongen. 

undefined
Abdirahman Said Ahmed var traktens bästa målskytt på herrsidan.

Bubblare: Petter Melkersson (Rimforsa IF), Albin Gustafsson (Gullringens GoIF), Anton Palmér (Storebro IF), Vladimir Radak (Vimmerby IF), Arvid Borell (Hägerstads IF), Gustav Stejdahl (HM IS), Sebasthian Svensson (Hultsfreds FK), David Lund (Rimforsa IF), Knut Gunnarsson (Vimmerby IF), Fredrik Ströberg (Storebro IF), Pontus Holm (Södra Vi IF).

Andreas Brodin gjorde en stark säsong i Djursdalas mål.
Andreas Brodin gjorde en stark säsong i Djursdalas mål.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!