Årets skyttekung

Han var en av förhandsfavoriterna - som alltid. Och visst levde han upp till förväntningarna. Johan "Happe" Nilsson är årets bäste målskytt i den lokala fotbollen på herrsidan med 30 fullträffar. - Om jag är överraskad...? Ja, både och, säger han med sonen Vilmer i famnen.

Johan Nilsson med sin guldklimp i famnen. "Happe" blev den lokala fotbollens skyttekung med sina 30 mål. Kanske går målsinnet i arv till två-årige Vilmer.

Johan Nilsson med sin guldklimp i famnen. "Happe" blev den lokala fotbollens skyttekung med sina 30 mål. Kanske går målsinnet i arv till två-årige Vilmer.

Foto:

Fotboll2010-12-03 07:48


25-åringen från Silverdalen förtjänar med än väl epitetet årets skyttekung.
Få - om ens någon i trakten - har ett sånt utpräglat målsinne som Johan Nilsson, mer känd under smeknamnet "Happe".
Du, var kommer "Happe" ifrån förresten?
- Min farsa Kjell-Åke kallades också för "Happe". Så jag fick heta det när jag gick till HFK. Det fanns redan en Johan Nilsson där.
Sin knivskarpa målkänsla tror han för övrigt att han fått i arv från just Kjell-Åke - som gjorde ett och annat mål i IF Hebe under sin karriär.

Svårt att satsa
Johan Nilsson har alltid setts som en stor talang och en spelare med mycket stor potential. I år tog han chansen när Vimmerby IF ville ha honom. Av olika anledningar blev det bara en halv säsong i klubben.
- Det var nog mitt roligaste fotbollsår. Om jag kunnat välja hade jag gärna velat fortsätta på den nivån, men familjen och jobbet går alltid i första hand.
I januari ska han bli pappa på nytt och i samband med att han under det gångna året började jobba tvåskift fanns inget annat val än att trappa ner på satsningen.
- Det var omöjligt att träna och spela så mycket. Jag jobbade kväll ena veckan och den andra ville jag tillbringa med familjen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!