Forwarden och målvakten prisades på VIF:s årsfest

Vimmerby IF hade i lördags årsfest och flera priser delades ut, bland annat till årets spelare på dam- och herrsidan. Dessutom blev det utdelning av pris till årets juniorer samt årets skyttedrottning, Fotboll för alla-priset, priset i "Läskis" minne och årets ungdomsledare.

Frida Pöder och Gustaf Johansson prisades som årets spelare.

Frida Pöder och Gustaf Johansson prisades som årets spelare.

Foto: Vimmerby IF

Fotboll2023-11-18 22:23

Nedan följer motiveringar från Vimmerby IF till respektive utmärkelse.

Frida Pöder, årets damspelare:

”Utmärkelsen årets damspelare 2023 går till en spelare som det här året tagit stora steg i sin utveckling. Hon har inte bara bidragit med sitt målskytte utan även med stor träningsflitighet och som fin lagkamrat. Hon har under hela säsongen tagit ett stort ansvar i sitt jobb över hela planen och bidragit till många ”giftiga” matchsituationer med sin fina passningsfot och sitt vassa huvudspel.”

Gustaf Johansson, årets herrspelare: 

”Årets spelare kommer från vår egen ungdomsverksamhet. En spelare som personifierar lojalitet mot både grupp och förening och som tagit steget från talang till etablerad startspelare. Stått för avgörande insatser under säsongen när det har behövts som mest. En tyst ledarfigur men som är allt annat än tyst när Vimmerby IF plockat hem tre poäng!"

Emmy Karlsson, årets damjunior: 

"Årets junior går i år till en spelare som tagit klivet upp och spelat en viktig roll i damernas division 2. Hon har fått spela på olika positioner och har vid varje tillfälle gillat läget och tagit sig an uppgiften med bravur. Den här tjejen är en krigare som aldrig viker sig från att ta jobbet och hon sätter alltid lagets bästa i första rum."

Olle Carlsson, årets herrjunior:

"Årets junior kommer från ett pojklag som i likhet med "Årets spelare" letts av engagerade ungdomsledare. En spelare som kanske aldrig stuckit ut på grund av sin tidiga fysik, utan det är hans spelförståelse och teknik som fått honom att sticka ut. Med blick för spelet fördelar han bollen och har i en nyckelroll tagit stora steg in i seniorfotbollen under säsongen. Fotbollsveriges snällaste nummer "6"."

Nathalie Johansson, Skyttedrottning 2023:

"År efter år och säsong efter säsong fortsätter hon att prestera och leverera på ett fantastiskt sätt. I år slår hon inte bara sitt egna rekord från föregående år utan står även som enväldig drottning och vinner den totala skytteligan för Division 2 Nordöstra Dam 2023 med sina imponerande 37 mål!"

Utöver dessa utmärkelser tilldelades Joppe Scherlund årets Fotboll för alla-pris, Victoria Lundgren fick ta emot priset i Niklas "Läskis" Johanssons minne och Peter Åhlander blev årets ungdomsledare. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!