Ariel drar sig ur AFC-samarbetet: "Lycklig skilsmässa"

IK Tuna Södra återupptar fotbollen och siktar på att lira division sex i år. IF Ariel från Kristdala drar sig ur AFC-samarbetet (sammanslagningen med Fårbo FF) och kliver ner i sexan. Det rör på sig inom den lokala fotbollen.

AFC (en sammanslagning av Ariel och Fårbo) upphör. Ariel vill stå på egna ben och börjar om i division 6.

AFC (en sammanslagning av Ariel och Fårbo) upphör. Ariel vill stå på egna ben och börjar om i division 6.

Foto:

Fotboll2017-01-12 08:17

När serieindelningen till fotbollssexan kom i förrgår var det två klubbnamn som fick en att höja på ögonbrynen – IF Ariel och IK Tuna Södra.
Ariel har under ett par år bedrivit sin A-lagsverksamhet tillsammans med Fårbo FF under namnet AFC. I höstas åkte de ur division fyra och nu har IF Ariel bestämt sig för att dra sig ur samarbetet.
– Vi kände att det var det bästa för oss. Nu börjar vi om i sexan med ett renodlat lokalt lag och får  bland annat möjlighet att samla upp ett gäng yngre killar som vi kanske missat tidigare, berättar Daniel Larsson, spelare och en av de drivande i klubben.

”Lycklig skilsmässa”
– Det här har också varit ett önskemål från både spelare, sponsorer och intresserade kring fotbollen i Kristdala. Det känns helt rätt.
– Det är viktigt att poängtera att det absolut inte är några hard feelings mellan klubbarna, utan vad jag har hört så ser även Fårbo positivt på att vi delar på oss. Om man kan snacka om lyckliga skilsmässor så är väl det här det, skrattar han.
Fårbo FF behåller för övrigt AFC:s plats i division fem.

Oklart med tränare
”Nya” IF Ariel är redan i gång med inomhusträningarna och hittills har närvaron varit ”överraskande bra”, som Daniel Larsson uttrycker det.
– Hittills har vi snittat omkring 15 killar per träning – det är riktigt bra för att vara så här års. Fyra-fem killar från AFC har hängt med till Ariel och dessutom är det flera yngre killar, som hade lagt av, som har återfått suget igen, säger Larsson.
Ledarbiten är inte löst ännu. Klart är att ingen av fjolårets AFC-tränare kommer återfinnas i Ariel.
– Nej, vi jobbar med andra namn. Jag hoppas att det ska bli klart inom ett par veckor, säger Larsson.

Tuna Södra återuppstår
Men nyheterna avseende division sex-fotbollen slutar inte där.
I fjol tvingades IK Tuna Södra från Ishult dra sig ur seriespel för första gången på närmare 60 år. Men förhoppningsvis blir uppehållet utan fotboll bara ettårigt.

Föreningen har nämligen anmält ett lag till division sex-spel till kommande säsong.
– Tanken är att vi ska försöka. Vi har ett antal spelare klara och mer på gång, säger eldsjälen Bengt Johnson.
– Vi kommer inte få ihop någon jättetrupp,  drygt 15 stycken säkert, men jag är ändå optimistisk. Inget är hugget i sten, men i slutet av nästa vecka ska vi ha ett spelarmöte och efter det vet vi mer, säger Johnson.

Bengt Johnson och hans IK Tuna Södra har anmält ett lag för spel i division sex.
Bengt Johnson och hans IK Tuna Södra har anmält ett lag för spel i division sex.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!