Arsenal med styrkebesked – krossade Lyon

Arsenal stod för en imponerande insats på bortaplan mot regerande Champions League-mästaren Lyon. Londonlaget segrade med 5–1. Därmed toppar Londonklubben grupp C efter en omgång.

Engelskan Beth Mead var en av Arsenals segerarkitekter i stormötet med Lyon. Arkivbild.

Fotboll2022-10-19 23:09

Arsenal visade upp ett imponerande kontringsspel i stormötet med Lyon.

Australiskan Caitlin Foord stötte in 1–0 för Londonlaget redan i den 13:e minuten. Nio minuter senare rasslade nätmaskorna i Lyon-målet igen. Norskan Frida Maanum placerade in 2–0 på en retur.

Ett par minuter senare reducerade Lyons Melvine Malard – men Arsenal fortsatte att kontra sylvasst.

På första halvlekens stopptid satte Beth Mead 3–1 på frispark.

Arsenal fortsatte att vara effektiva även i andra halvlek. I den 67:e minuten gjorde Foord sitt andra mål för kvällen, och två minuter senare gjorde Mead samma sak. Således var 5–1 ett faktum. Det blev även slutresultatet.

Stina Blackstenius spelade 80 minuter för Arsenal. Lagkamraten Lina Hurtig ersatte samtidigt Foord i den 80:e minuten.

Målvakten Emma Holmgren satt på bänken för Lyon.

Tidigare under dagen, i samma grupp, besegrade italienska Juventus Zürich med 2–0 på bortaplan i Schweiz. Segern satt dock långt inne. I den 71:a minuten gjorde Valentina Cernoia 1–0, och i slutminuterna fastställde Barabara Bonansea slutresultatet.

Amanda Nildén ingick i Juventus startelva, men blev utbytt i den 68:e minuten, medan Evelina Duljan satt på bänken utan att bli inbytt för den italienska storklubben.