Arsenal starkare än skadeskjutet Leeds

Arsenal bortavann mot ett skadedrabbat Leeds i Premier League-fotbollen. Segersiffrorna skrevs till 4–1, efter en överkörning i första halvlek. –Vi är väldigt glada, säger tvåmålsskytten Gabriel Martinelli.

Gabriel Martinelli firar Arsenals 1–0-mål.

Fotboll2021-12-18 20:26

Leeds kom till hemmamatchen mot Arsenal med en 0–7-förlust mot Manchester City i ryggen och utan hela tio skadade eller avstängda A-lagsspelare.

– Jag kan inte förneka att det är svårt, men jag kan inte rättfärdiga förlusten på grund av det, säger Leeds tränare Marcelo Bielsa till BBC angående manfallet.

Den digra skadelistan utökades dessutom med ännu ett namn redan efter en halvtimme när nyckelspelaren Jack Harrison tvingades kliva av.

Martinelli tvåmålsskytt

Då hade Gabriel Martinelli redan sett till att ge Londonlaget ledningen med 2–0. Den 20-årige brasilianaren drämde in 1–0 efter försvarsslarv i den 16:e minuten, och tolv minuter senare blev han frispelad och chippade in sitt andra mål för matchen.

Bukayo Saka hann utöka ledningen ytterligare en gång innan pausvilan. Gästerna radade upp möjligheter under de första 45 minuterna – och i själva verket kunde, och kanske borde, de gjort ännu fler mål.

I andra halvlek fick Leeds lite mer kontroll på matchen samtidigt som Arsenal drog ner på tempot. Raphinha gav hemmasupportrarna något att jubla åt när han förvaltade en straff med kvarten kvar.

"Så viktigt"

Men inbytte Arsenaltalangen Emile Smith Rowe fick sista ordet när han fastställde slutresultatet till 4–1 i den 84:e minuten.

– Det är så viktigt för laget. Hela laget spelade bra och vi är väldigt glada med jobbet och resultatet, säger Martinelli till Sky Sports.

Matchen på Elland Road var den enda som spelades i Premier League på lördagen. Fem matchen fick skjutas fram på grund av coronautbrott i flera klubbar.