Arsenal undvek historisk förlustsvit

Arsenals förlust mot Burnley i den senaste omgången betyder att laget har förlorat fyra hemmamatcher i rad för första gången på 61 år. På onsdagskvällen mot Southampton undvek man fem i rad.

Arsenal fick med sig en poäng i hemmamötet mot Southampton.

Fotboll2020-12-16 20:55

De rödvita laget från norra London undvek i och onsdagens kryss mot Southampton att förlora fem hemmamatcher i rad. Matchen slutade 1–1.

Inför mötet hade Arsenal sju förluster på de tio senaste Premier League-matcherna, och efter förlusten mot Burnley i förra omgången buades man ut av de 2 000 hemmasupportrarna som fanns på plats.

Släkten är värst

Det började inte bra för hemmalaget. Theo Walcott, som spelade för Arsenal i tolv år fram till 2018, gav formstarka Southampton ledningen efter 18 minuter. Arsenal spelade upp sig före paus, och kom ut i andra halvlek med självförtroende.

För redan efter sju minuter i den andra halvleken kvitterade laget genom Pierre-Emerick Aubameyang. Men lagets resa mot ett kryss blev inte enkel.

Mittbacken Gabriel drog på sig Arsenals sjunde utvisning sedan Mikel Arteta tog över klubben. Hemmalaget fick spela 28 minuter plus stopptid med en man mindre.

Men Southampton kom inte närmare än ett ribbskott, och Arteta kunde pusta ut.

Olsen startade för Everton

Leicester tog emot Everton hemma på King Power Stadium i ett toppmöte. Robin Olsen startade i bortamålet, och gjorde en fin match.

Everton tog ledningen genom Richarlison efter 21 minuter. Mittbacken Mason Holgate fastställde slutresultatet 2–0 med en kvart kvar, och Everton tog därmed sin andra raka seger.

Marcelo Bielsa och hans Leeds bjöd på en stökig match, som så ofta förr. Hemma mot Newcastle lyckades man till slut vända och vinna med 5–2. Emil Krafth fick hoppa in för bortalaget i den andra halvleken.

Fulham, som snodde åt sig en poäng mot Liverpool i förra omgången gjorde detsamma mot Brighton på onsdagskvällen. Matchen blev mållös, och tränarna Scott Parker och Graham Potter fick dela broderligt på poängen.

Roy Hodgson och hans Crystal Palace kryssade i London-derbyt mot West Ham. Sebastian Haller kvitterade för West Ham efter att Christian Benteke gett Hodgsons mannar ledningen.