Arsenal vände och vann – City tappade poäng

Premier League-toppen hettar till. Arsenal besegrade Aston Villa med 4–2 efter Jorginhos drömmål i den 93:e matchminuten. Några timmar senare tappade Manchester City poäng efter 1–1 mot Nottingham.

Arsenal vinnare igen i Premier League.

Fotboll2023-02-18 15:34

Arsenal, som kom till matchen med två raka förluster i Premier League, varav en mot rivalen Manchester City, och hamnade i ett tidigt underläge. Men Bukayo Saka såg till att kvittera innan Villa återtog ledningen genom Philippe Coutinho.

I den andra halvleken var det ett annat Arsenal som kom ut. I den 60:e minuten fick mittfältsmotorn Martin Ødegaard bollen och passade snett inåt bakåt till en fristående Oleksandr Zintjenko. Den ukrainske landslagsstjärnan drog iväg ett skott och 2–2 var ett faktum.

Matchen såg länge ut att sluta oavgjort, men då klev januaris nyförvärv Jorginho fram och satte 3–2 efter en kanonträff. Arsenal vann matchen till slut med 4–2.

Det andra topplaget, Manchester City, tappade överraskande nog, poäng borta mot Nottingham. Bernando Silva gav City ledningen i den första halvleken men Chris Wood kvitterade i den 84:e matchminuten.

Fakta: Tabelltoppen i Premier League