Arsenalback knivskuren i Milanodåd

Fotbollsbacken Pablo Mari är en av de minst fem personer som har knivskurits i en livsmedelsbutik i ett köpcentrum söder om Milano. Spanjoren är förd till sjukhus men hans tillstånd ska enligt uppgifter inte vara kritiskt.

Pablo Mari

Pablo Mari

Foto: Tim Keeton/AP/TT

Fotboll2022-10-27 22:16

Enligt uppgifterna, däribland från tv-kanalen Rai, ska tillståndet vara kritiskt för flera av offren och en har dött av sina skador. Den 29-årige försvararen, som tillhör Arsenal men är utlånad till Serie A-klubben Monza, har förts till sjukhus men uppges vara vid medvetande.

"Kära Pablo, vi är alla här, nära dig och din familj. Vi älskar dig, fortsätt kämpa precis som du vet hur man gör, du är en krigare och kommer att bli bättre snart", skriver Monzas vd Adriano Galliani på Twitter.

Arsenal bekräftar på sin hemsida att Premier League-klubben har varit i kontakt med Pablo Maris agent, som säger att spelaren inte är allvarligt skadad.

– Jag fick precis reda på det. Jag vet att Edu (Arsenals sportchef) har varit i kontakt med hans släktingar. Han ligger på sjukhus, men verkar vara okej, säger Arsenaltränaren Mikel Arteta enligt BBC.

Den misstänkte gärningsmannen är i 50-årsåldern och greps på platsen. Enligt polisen rör det sig inte om ett terrordåd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!