Arsenals kross – rycker i toppen

För knappt en månad sedan – superskräll och Evertonseger med 1–0 i managern Sean Dyches debut. På onsdagskvällen var ordningen återställd. Premier League-ledaren Arsenal vann enkelt över Everton med 4–0 och ryckte åt sig en fempoängsledning i toppen före tvåan Manchester City.

Bukayo Saka firar efter sitt ledningsmål i storsegern över Everton.

Bukayo Saka firar efter sitt ledningsmål i storsegern över Everton.

Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Fotboll2023-03-01 22:40

Två mål inom sex minuter grejade segern.

Bukayo Saka stänkte upp 1–0 i nättaket i den 40:e minuten och på tilläggstid spelade Saka fram Gabriel Martinelli som satte tvåan sedan gästernas Idrissa Gueye drällt med bollen och blivit avväpnad av 1–0-målskytten.

Den andra halvleken blev rena defileringen för ett överlägset Arsenal där Martin Ødegaard gjorde 3–0 innan Martinelli blev tvåmålsskytt.

När lagen möttes på Goodison Park i början av februari skrällvann Everton i nye managern Sean Dyches första match sedan han ersatt sparkade Frank Lampard.

Nu kan Dyche konstatera att hans lag fortsatt ligger på nedflyttningsplats.

Liverpool har haft en tuff ligasäsong, men lyckades besegra Wolverhampton med 2–0 på Anfield. Virgil van Dijk och Mohamed Salah gjorde målen inom loppet av fyra minuter i andra halvlek. Liverpool klättrade till sjätte plats och har sex poäng upp till en Champions League-plats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!