Arteta vill ha klarhet kring flyttade matcher

Fem av helgens tio planerade Premier League-matcher har skjutits fram på grund av spridning av covid-19 i fotbollslagen. Arsenals manager Mikel Arteta vill ha mer klarhet i vad som gäller för att en ligamatch ska senareläggas eller inte.

Arsenals manager Mikel Arteta. Arkivbild.

Arsenals manager Mikel Arteta. Arkivbild.

Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Fotboll2021-12-17 14:06

Antalet fall av covid-19 fortsätter att öka i Storbritannien och flera av lagen i den engelska fotbollsligan Premier League fortsätter att brottas med smittspridning.

Arsenal är ett av endast fyra lag som ska spela ligamatch under lördagen, borta mot Leeds, och managern Mikel Arteta är kritisk till att vissa lag fortsätter att spela när andra lag får tid att handskas med sina coronautbrott.

Den här veckan har åtta planerade matcher ställts in, varav fem skulle ha spelats under helgens tilltänkta fulla omgång. Det resulterar i att endast 10 av ligans 20 lag spelar.

– Vi behöver större klarhet kring varför de här matcherna inte spelas och vad som krävs för att en match ska spelas, säger Arsenals manager Mikel Arteta och fortsätter:

– Vi har varit i samma läge tidigare när tabellen var ung (i början av säsongen) då vi hade alla argument i världen för att inte spela fotbollsmatcher och ändå gjorde det.

Enligt BBC ska klubbarna träffas på måndag för att diskutera frågan.

– Vi behöver alla förstå anledningarna (till att en match skjuts fram), säger Mikel Arteta.

Fakta: Helgens Premier League-matcher

Lördag

Aston Villa–Burnley (klockan 16.00), Leeds–Arsenal (18.30)

Söndag

Wolverhampton–Chelsea (15.00), Newcastle–Manchester City (15.15), Tottenham–Liverpool (17.30).

Följande åtta matcher var planerade att spelas den här veckan med ställdes in på grund av smittspridning av covid-19 i ett av lagen: Manchester United–Brentford (planerad till tisdag), Burnley–Watford (planerad till onsdag), Tottenham–Leicester (planerad till torsdag), Manchester United–Brighton, Southampton–Brentford, Watford–Crystal Palace, West Ham–Norwich, (alla fyra planerade till lördag), Everton–Leicester City (planerad till söndag).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!