Asllani efter 0–0: "Väldigt nöjd med insatsen"

Mållöst – men med mersmak. Det svenska fotbollslandslaget stod för 90 stabila minuter mot världslaget Tyskland. –Vi var vassare än dem, säger Kosovare Asllani till C More efter 0–0 i Duisburg.

Sverige stod för en bra insats i den mållösa matchen mot Tyskland.

Fotboll2023-02-21 17:11

Efter den klara 4–1-segern mot Kina för några dagar sedan var förväntningarna på Sverige inför tisdagskvällens träningsmatch mot världslaget Tyskland höga.

Och på flera sätt levde svenskorna upp till förhoppningarna.

Nära segermål

Blågult vågade stå högt med backlinjen, pressade de tyska stjärnorna hårt och hade ett par riktigt vassa målchanser. Allra närmast att spräcka nollan kom inbytta Johanna Rytting Kaneryd, Chelseamittfältaren fick mer eller mindre öppet mål i slutskedet efter en målvaktsretur men lyckades på något sätt pricka utsidan av stolpen.

– Det var en stabil match. Vi står upp bra och är aggressiva, säger Kosovare Asllani till C More.

Historiskt sett har Sverige alltid haft det tufft mot Tyskland. Men den här gången var svenskorna betydligt närmare segern än hemmalaget.

– Vi visar att vi är ett av världens bästa landslag, säger Asllani och fortsätter:

– Vi ska vara väldigt nöjda med insatsen. Vi skapade mycket och var vassare än dem.

Tyskland, som ställde upp med ett slagkraftigt lag, upplevde sin bästa period i upptakten av den andra halvleken, då Sverige var tillbakapressat. Men hemmalaget lyckades aldrig överlista Zećira Musovic i det svenska målet och i slutminuterna tog Sverige tillbaka initiativet.

– Vi pressar dem bra och borde ha vunnit den här matchen, vi har lägen att göra det, säger debutanten Stina Lennartsson.

"En barndomsdröm"

Högerbacken från Linköping stod för en fin insats i sin allra första landskamp.

– Det är en barndomsdröm. Jättehäftigt att få möta Tyskland inför fullsatta läktare, säger hon.

Matchen mot Tyskland avslutar den här landslagssamlingen. Sveriges uppladdning inför VM i Australien och Nya Zeeland i sommar går vidare med träningsmatcher mot Danmark och Norge i april. Båda de matcherna spelas på hemmaplan.

Fakta: Sveriges VM-uppladdning

7 april: Sverige-Danmark, Malmö

11 april: Sverige-Norge, Göteborg

Sverige inleder VM med att möta Sydafrika den 23 juli. I gruppspelet väntar sedan även Italien och Argentina.