Asllani gör OS-debut

24 år har gått sedan Thomas Rundqvist representerade Sverige i OS i Calgary. Klockan 20.45 ikväll kan Kosovare Asllani bli nästa Vimmerbyidrottare i ett olympiskt spel. - Det är det här man har längtat efter hela året, säger Asllani i en intervju med Sport-Expressen.

Fotboll2012-07-25 06:27

Kosovare Asllani har Vimmerby IF som moderklubb och spelade i klubben fram till 2007.
Ikväll kan hon göra OS-debut. Efter petningen i senaste VM är Asllani tillbaka i den svenska landslagstruppen för att ta revansch. En förklaring är tuffare fysträning.
- Det har gjort jättestor skillnad, för hela min fysiska status - som aldrig har varit bättre. Jag känner att jag tagit otroliga kliv både konditionsmässigt och styrkemässigt. Det är därför jag har känt mig i bra form i år.

Nytändning
Asllani gick till Kristianstad i vintras och har fått en nytändning efter en tung fjolårssäsong.
- Många höjde kanske på ögonbrynen när jag valde Kristianstad men jag känner att jag har gjort rätt. Jag får spela släpande forward och har fått bättre självförtroende, säger Asllani i Aftonbladets OS-bilaga.
Sverige saknar flera rutinerade stjärnor i OS. Charlotte Rohlin, Therese Sjögran och Sara Larsson är bara några av de som tvingats lämna återbud.
- Det känns bra i gruppen och alla är väldigt avslappnade, men ändå taggade på samma gång, säger hon till Sport-Expressen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!