Asllani i målform inför viktiga OS-lägret

Nästa vecka samlas landslaget för två viktiga matcher inför sommarens OS. Kosovare Asllani kommer dit i målform och som klar för Champions League nästa säsong.

Kosovare Asllani gjorde ett mål när Real Madrid vände mot Real Sociedad i den spanska ligan. Arkivbild.

Fotboll2021-06-06 13:37

Den svenska stjärnspelaren gjorde ett mål när Real Madrid vände ett 0–2 underläge mot Real Sociedad till seger 3–2 på bara 20 minuter i den spanska ligafotbollen.

Asllani reducerade till 1–2 efter 70 minuters spel och sedan gjorde Madridklubben ytterligare två snabba mål i slutet av matchen vilket fullbordade vändningen.

Kosovare Asllani och svenska lagkamaraten Sofia Jakobsson kan se tillbaka på en lyckad säsong med klubblaget.

Real Madrids nystartade damlag ligger tvåa i tabellen med två omgångar kvar och kan vara säkra på att komma bland de tre främsta i serien, vilket ger plats i nästa säsongs Champions League.

Suveräna Barcelona, som även vann Champions League-finalen i Göteborg för ett tre veckor sedan, har redan säkrat den spanska ligatiteln.

Asllani, Jakobsson och de andra i det svenska landslaget samlas i Kalmar under måndagen för att träna och spela två landskamper inför OS. Först väntar Norge den 10 juni och därefter Australien fem dagar senare.

OS-fotbollen sparkar i gång den 21 juli. Premiären spelas mot USA.