Asllani inför avgörandet: "Jag är redo"

En halvtimme med klubblaget, en halvlek med landslaget. Men lagom till VM-kvalet mot Irland – där Sverige kan säkra en VM-plats – är Kosovare Asllani tillbaka för fullt. –Jag känner mig startklar och redo, säger Real Madrid-stjärnan och berättar att hon fått anbud från andra klubbar.

Kosovare Asllani är "startklar och redo" inför VM-kvalet mot Irland.

Kosovare Asllani är "startklar och redo" inför VM-kvalet mot Irland.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Fotboll2022-04-11 14:58

Kosovare Asllani har nyligen kommit tillbaka från en skada som gjorde att hon missade fyra matcher med Real Madrid.

Bland annat tvingades hon stå över dubbelmötet mot Barcelona i Champions League – där returen på Camp Nou lockade över 90 000 åskådare.

– Det var otroligt tungt. Det är de matcherna man vill spela, säger 32-åringen.

Under VM-kvalsamlingen har hon dock kunnat träna för fullt igen. Frågan är hur många minuter det kan räcka till mot Irland på tisdagskvällen?

Kosovare Asllani fick 30 minuter med Real Madrid inför samlingen och spelade andra halvlek i utklassningen (15–0) av Georgien i torsdags.

Det ger hopp inför Irlandsmatchen, där Sverige bara behöver en poäng för att säkra spel i VM i Australien och Nya Zeeland nästa år.

– Det känns bättre. Jag har fått en bra vecka med landslaget och har kunnat stegra mig mer i matchtid. Jag hade 30 med klubben och så 45 nu senast, nu känner jag mig startklar och redo, säger hon.

"Springer mest"

Om det också innebär redo för 90 minuter mot Irland återstår dock att se.

– Svårt att säga om 90. Men det är klart att man strävar mot det. Sedan får vi se i morgon, vi kommer att ha en dialog under matchen.

Tisdagskvällens match förväntas att bli lika fysisk som bortamötet i Dublin i höstas, där Sverige vann med knappa 1–0 efter ett irländskt självmål.

Då behövs Kosovare Asllanis egenskaper, konstaterar förbundskaptenen Peter Gerhardsson.

– Hon har tränat för fullt hela tiden här. Det är som alltid. Man lyssnar med medicinska teamet och man lyssnar med henne, så får man göra upp om hur mycket speltid det kan finnas, säger han.

– Asllani är den spelare som springer mest i vårt lag. Det är en av hennes kvaliteter, det är inte bara det spelmässiga. Men hon är mer redo nu än inför Georgien.

Flera bud

Kosovare Asllani var den första stora värvningen när Real Madrid – under dåvarande klubbnamnet CD Tacón – drog i gång sin damsatsning 2019.

Vad som händer när det nuvarande kontraktet går ut efter säsongen är dock oklart.

– Det får ni se sedan. Inga kommentarer om det, säger svenskan.

Hon har dock fått bud – flera olika – från andra klubbar.

– Ja, säger hon, men utan att avslöja mer än så.

– Jag fokuserar på morgondagens match.

Fakta: Kosovare Asllani

Född: 29 juli 1989 i Kristianstad (32 år).

Position: Mittfältare.

Klubb: Real Madrid.

Moderklubb: Vimmerby.

Landskamper/mål: 159/42.

Seniorklubbar: Linköping 2007–2012, Chicago Red Stars 2010, Kristianstad 2012, Paris Saint-Germain 2012–2016, Manchester City 2016–2017, Linköping 2017–2019, CD Tacón/Real Madrid 2019–.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!