Asllani: "Jag känner mig otrygg här"

Vimmerbytjejen funderar på att lämna PSG efter helgens händelser.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Foto:

Fotboll2015-11-16 06:24


En hel värld är i chock efter de hemska terrorattackerna i Paris. Vimmerbytjejen Kosovare Asllani befinner sig mitt i händelsernas centrum.

- Det är svårt att förklara hur otrygg jag känner mig, säger hon till Sportbladet.

Under fredagskvällen förvandlades den romantiska staden Paris till en krigszon. Omkring 130 personer dödades i en serie skottlossningar och explosioner.

Ett av attentaten ägde rum utanför fotbollsarenan Stade de France - där Frankrikes landslag spelar sina hemmamatcher.

Vimmerbytjejen Kosovare Asllani är en av tre svenskor som spelar fotboll i Paris Saint-Germans damlag. Så sent som i onsdags kväll var de i Sverige för att möta Örebro i Champions League. Matchen slutade 1-1.

Därefter flög laget hem till Paris igen.

Under fredagseftermiddagen befann sig Kosovare Asllani i centrala Paris. Livet flöt på som normalt. Terrorattackerna hade inte inletts än.

Framåt kvällen var det flera PSG-spelare som åkte till Stade de France för att kolla på träningslandskampen mellan Frankrike och Tyskland. Asllani hade planer på att följa med - men valde att istället åka hem till sin lägenhet i västra Paris.

Via tv:n och sociala medier fick Kosovare Asllani vetskap om de pågående terrorattackerna i hennes hemstad. Först snackades det om tio döda. Den siffran steg snabbt.

- Det är svårt att förklara hur otrygg jag känner mig. Man kan inte komma ifrån att det är en skrämmande tid vi lever i. Jag kommer att ligga sömnlös ett tag, säger Asllani till Sportbladet.

Läs mer i måndagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!