Asllani målskytt för Milan i ligadebuten

Det dröjde 61 minuter. Sedan hade Kosovare Asllani presenterat sig som målskytt i ligadebuten för sin nya klubb AC Milan. Trots det förlorade Milan hemma mot Fiorentina med 1–3.

Kosovare Asllani. Arkivbild.

Fotboll2022-08-28 19:29

Kosovare Asllani snodde åt sig bollen, avancerade framåt och passade åt höger till Martina Piemonte. Väl inne i straffområdet fick svenskan snabbt tillbaka bollen och direktsköt in bollen över mållinjen.

Något större målfirande blev det däremot inte. Målet betydde nämligen reducering till 1–3 efter att Fiorentina hade gjort tre obesvarade mål i första halvlek.

Asllanis mål blev också matchens sista och Milan inleder därmed Serie A med en förlust.

Samtidigt vann Roma, med svenska målvakten Emma Lind mellan stolparna, med 2–0 borta mot Pomigliano.

Kosovare Asllani gör sin första säsong i Milan. Hon anslöt i somras efter att ha spelat de tre senaste säsongerna i Real Madrid.

– Italiensk damfotboll är på väg upp och Milan är på väg upp. Jag vill hjälpa laget att växa. De vill ge mig en viktig roll och stort ansvar och jag är redo att ta det ansvaret, sade hon till SVT inför premiären.