Asllani målskytt i Milans storseger

Efter en sämre start är Milan på gång i damernas Serie A. Borta mot Parma vann man med hela 4–0 – med Kosovare Asllani som målskytt. Tyngre gick det för svensklaget Juventus som oväntat tappade poäng.

Kosovare Asllani, här i landslagströjan, gjorde sitt andra mål för Milan. Arkivbild.

Kosovare Asllani, här i landslagströjan, gjorde sitt andra mål för Milan. Arkivbild.

Foto: Adam Ihse / TT

Fotboll2022-09-24 16:52

Kosovare Asllanis första tid i Milan var resultatmässigt ingen succé. Visserligen gjorde hon mål i ligadebuten, men då blev det förlust med 1–3 hemma mot Fiorentina. Något som följdes upp med ytterligare en nollpoängare.

Men nu har vinden vänt för Milan.

Förra veckan besegrades Sassuolo med 3–1 och borta mot Parma under lördagen tog man säsongens hittills största seger.

Milan vann med klara 4–0 efter att Asllani satt matchens andra mål i 36:e minuten, den svenska landslagsstjärnan andra ligamål.

Sämre gick det för svensklaget Juventus med Linda Sembrant, Amanda Nildén och Evelina Duljan i startelvan. För 19-åriga talangen Duljan var det första ligastarten i Juventus sedan hon anslöt från Kristianstad i somras.

Juventus fick "bara" med sig 1–1 borta mot Sassuolo och förra säsongens seriesuverän har nu åtta poäng på fyra matcher – och är fyra i tabellen.

Totalt spelades det tre matcher under lördagen och även holmgången mellan Roma och Fiorentina hade blågula inslag. Målvakten Emma Lind och backen Beata Kollmats startade båda för Roma i 2–1-segern.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!