Asllani målskytt – men Real föll mot Barca

Real Madrid-stjärnan Kosovare Asllani blev målskytt för andra matchen i rad. Men det räckte inte hemma mot ärkerivalen Barcelona. Huvudstadsklubben förlorade med 1–3.

Landslagsstjärnan Asllani gjorde mål på nytt för Real Madrid

Fotboll2021-12-12 13:59

I stället var det en annan svensk som fick fira. Fridolina Rolfö startade för Barcelona och spelade 72 minuter för gästerna.

Det tycks inte finnas något som kan sätta stopp för suveränerna från Katalonien. Den regerande Champions League-mästaren har vunnit samtliga matcher den här säsongen.

Och i klassikermötet med Real Madrid tryckte laget på gasen direkt. Efter bara 23 minuter ledde Barcelona med 3–0 efter dubbla mål av nederländskan Lieke Martens och en fullträff av Irene Paredes.

Asllani gav hemmalaget lite hopp när hon reducerade i inledningen av andra halvlek, men närmare än så kom inte Real Madrid.

Det är andra matchen på rad som den svenska landslagsspelaren skriver in sig i målprotokollet. I Champions League-matchen mot isländska Breidablik i onsdags blev hon tvåmålsskytt.

Barcelona har 13 segrar på lika många matcher i La Liga så här långt. Real Madrid däremot har haft en betydligt tyngre säsongsinledning och ligger på tionde plats, med 17 inspelade poäng.