Asllani räddade poäng åt Real Madrid

Real Madrid var illa ute hemma mot Real Betis i den spanska ligan i fotboll. Då fick Kosovare Asllani chansen från straffpunkten och räddade en poäng åt den spanska huvudstadsklubben.

Kosovare Asllani under en landslagssamling tidigare i år. Arkivbild.

Fotboll2021-04-18 14:19

Real Madrid, med de svenska landslagsspelarna Sofia Jakobsson och Kosovare Asllani i laget, hade chansen att kliva upp på andra plats i den spanska ligan efter att konkurrenten Levante spelat oavgjort i lördags.

Förutsättningarna var också goda för Real Madrid i form av hemmamatch mot bottenlaget Real Betis.

Men Real Madrid – med Jakobsson och Asllani från start – fick inte någon utdelning i offensiven och första halvlek blev mållös. Effektiviteten var även trög efter pausvilan och i stället var det Real Betis som skulle ta ledningen tack vare 19-åriga Aixa Salvador i 60:e minuten.

Till slut blev det 1–1 i matchen och för Real Madrid krävdes det en svensk fot från elva meter för att man skulle få med sig en poäng. Kosovare Asllani fick chansen från straffpunkten i 77:e minuten där hon fastställde slutresultatet.

1–1 gör att Real Madrid fortfarande är trea i tabellen, en poäng bakom Levante.