Asllani stod över träning

Kosovare Asllani var ensam spelare om att stå över tisdagens träning i Wellington. Men landslaget tonar ner saken inför lördagens VM-match mot Italien. –Hon tar det lugnt den här dagen, säger fotbollsdamernas pressansvarige Fredrik Madestam.

Sveriges Kosovare Asllani, här under söndagens VM-premiär mot Sydafrika, stod över torsdagens träning med landslaget.

Sveriges Kosovare Asllani, här under söndagens VM-premiär mot Sydafrika, stod över torsdagens träning med landslaget.

Foto: Christine Olsson/TT

Fotboll2023-07-25 06:30

Asllani bar kaptensbindeln och spelade hela söndagens premiärmatch mot Sydafrika. Hon slog också hörnan som gav det matchavgörande 2–1-målet i slutminuterna.

På tisdagens träning på Sveriges VM-bas satt dock mittfältsstjärnan bredvid planen hela passet, medan resten av laget körde på mer eller mindre för fullt.

Men det är ingen fara med Asllani, försäkrar landslagets pressansvarige Fredrik Madestam.

– Det är inget som har hänt och inget att rapportera om så. Hon tar det lugnt den här dagen och återhämtar sig, säger Madestam till den samlade mediekåren.

På lördag väntar Italien i den andra gruppspelsmatchen, också den spelas i Wellington. Det blir en tidig gruppfinal eftersom italienskorna vann sin premiär mot Argentina med 1–0.

Att vissa spelare tränade mindre än andra på tisdagen ligger också helt i linje med det som assisterande förbundskaptenen Magnus Wikman sade dagen efter premiären.

– Den kommer säkerligen bli mixad, beroende på var de som startade (premiären) befinner sig två dagar efter match. Några brukar vara lediga då, sade Wikman på måndagens pressträff.

På onsdagen har de svenska spelarna ledigt. Nästa träning är på torsdag, två dagar före matchen mot Italien.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!