Asllani tvåmålsskytt – Real Madrid till slutspel

Kosovare Asllani är tillbaka på allvar efter knäskadan. Den svenska landslagsstjärnan gjorde två mål när hennes Real Madrid besegrade isländska Breidablik med 3–0.

Kosovare Asllani. Arkivbild.

Fotboll2021-12-08 20:49

I snöyran på Island kunde Asllani göra 1–0 den tionde minuten. Hon gjorde även det andra målet under första halvlek då hon satte en straff i den 40:e minuten.

Asllani har nyligen kommit tillbaka efter sin knäskada som hon fick i slutet av september. Hon byttes ut i den 71:a minuten.

I den näst sista matchen i grundserien säkrade Real Madrid andraplatsen i grupp B och därmed en plats i slutspelet.

I samma grupp var Paris Saint-Germain redan klart för slutspel före den näst sista gruppspelsomgången.

Men inte slog laget av på takten för det. I stället krossade man ukrainska Charkiv med 6–0.

De svenska landslagsbacken Amanda Ilestedt gjorde det sista målet då hon i den 54:e minuten nickade in PSG:s sjätte mål. Inte ens ett rött kort på PSG: Estelle Cascarino i den 80:e minuten hjälpte hemmalaget att få till något mål framåt.

Paris SG toppar gruppen på 15 poäng, full pott, efter fem matcher.

I grupp A möttes Chelsea och Juventus och då ställdes landslagsbacken Magdalena Eriksson mot landslagsanfallaren Lina Hurtig. Även Amanda Nildén fick några minuter på planen i Juventus svartvitrandiga tröja.

Erikssons Chelsea dominerade på hemmaplan, men hade väldigt svårt att göra mål. Matchen slutade mållöst. Chelsea, finalist i Champions League förra säsongen, leder gruppen på elva poäng. Juventus och Wolfsburg har båda åtta.