Aston Villa sparkar Steven Gerrard

Aston Villa sparkar sin huvudtränare Steven Gerrard, sedan Premier League-klubben åkt på en svidande 0–3-förlust mot Fulham.

Aston Villa meddelar att Steven Gerrard lämnat klubben.

Aston Villa meddelar att Steven Gerrard lämnat klubben.

Foto: John Walton/AP/TT

Fotboll2022-10-21 01:43

Det var bara den senaste i raden av en tung inledning på säsongen, där Aston Villa bara vunnit två av sina elva matcher.

42-årige Gerrard har bara suttit vid rodret i klubben i elva månader, sedan han kommit från skotska Rangers för att ersätta den sparkade Dean Smith i november. Gerrard hade då lett Rangers till titeln i den skotska ligan, vilket satte stopp för Celtics långa dominans.

Men framgångarna har uteblivit i den Birminghambaserade klubben. Men det verkar trots allt som att den tidigare Liverpoolmittfältaren var sugen på att fortsätta att leda Villa trots motgångarna.

– Jag är en kämpe, jag kommer aldrig att ge upp någonting oavsett om det är i fotboll eller (övriga) livet. Vi får se vad som händer. Jag kommer att fortsätta att kämpa tills dess att jag hör något annat, sade han efter förlusten mot Fulham.

Men bara några minuter senare meddelade klubben ledningens beslut, i ett kort meddelande så sin sajt konstaterar den att han "lämnat klubben med omedelbar verkan", med en lyckönskan om allt gott i framtiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!