Aston Villas kross efter managerbytet

Ett krisande Aston Villa sparkade tränaren Steven Gerrard för två dagar sedan. Effekten? Storseger, 4–0, över Brentford. Samtidigt tappade Arsenal poäng borta mot Southampton, 1–1, men behåller serieledningen.

Aston Villas Ollie Watkins, till höger, firar med Danny Ings.

Fotboll2022-10-23 17:54

Förre Liverpoolkaptenen Gerrard fick ta ansvaret för Aston Villas dåliga säsongsstart med bara två segrar på de inledande elva matcherna.

Dagen efter 0–3-förlusten borta mot Fulham i torsdags fick han gå.

Tillfällige lösningen Aaron Danks petade lagkaptenen John McGinn till avbytarbänken och fick omedelbar respons – och en 3–0-ledning efter 14 minuter.

Leon Bailey gav Villa ledningen efter bara två minuter, Danny Ings gjorde båda tvåan och trean, den senare på straff, innan Ollie Watkins fastställde 4–0 efter paus.

Andra poängtappet

Arsenal tappade poäng för endast andra matchen hittills under säsongen efter att ha spelat 1–1 borta mot Southampton.

Londonlaget gick mot att dra ifrån till en fyrapoängsledning i toppen när Granit Xhaka bombade in 1–0 efter bara elva minuter.

Gabriel Jesus hade chansen att öka på men missade ett par bra lägen i båda halvlekarna.

I stället kunde Stuart Armstrong kvittera med 25 minuter kvar.

Martin Ødegaard hade ett segermål inne, men det dömdes bort för att bollen redan varit över linjen innan Kieran Tierneys inlägg.

Resultatet innebär att Arsenals marginal till tvåan Manchester City bara är två poäng.

Olycklig Lloris

Tottenham föll i toppmatchen mot Newcastle med 1–2. Hemmalagets målvakt Hugo Lloris blev stor syndabock och var olycklig vid gästernas båda mål före paus. Först missade han en utrusning, kolliderade med en motståndare och fick se Callum Wilson göra 1–0 och sedan slog han en inspark till fel adress vilket slutande i att Miguel Almiron kunde utöka till 2–0.

Harry Kane reducerade efter paus, men Newcastle höll undan och klättrade upp till fjärde plats. Tottenham ligger kvar på tredje plats.

Både hemmalagets Dejan Kulusevski och Newcastles Alexander Isak saknades på grund av skador.