Åström Åberg klev fram direkt för Gullringen

Det var aldrig något snack om var premiärpoängen skulle hamna. Ted Åström Åberg och hans lagkamrater hade full koll på tillställningen när IFK Västervik besegrades med 4–0.

Ted Åström Åberg gjorde en fin insats när Gullringen premiärbesegrade IFK Västervik på Bökensved.

Fotboll2020-06-17 21:30

– Vi satt i omklädningsrummet innan och sa "nu är det dags för premiär, nu går vi ut och tar tag i det direkt", och det gjorde vi, ler Åström Åberg efter matchen.

Det gjorde dom sannerligen. En fin långpassning ledde fram till Åström Åberg som serverade nyinkomne Erik Ståhlgren som kunde placera in ledningamålet redan efter åtta minuters spel. Sedan fortsatte GGoIF att dominera matchbilden men det skulle dröja innan man utökade ledningen. Åström Åberg hade själv ett gyllene läge när han, efter en omställning, serverades öppet mål. Men det hårda skottet dunkade i stolpen.

– Jag var säker på att det skulle bli mål. Bollen kom in ganska hårt och jag ville göra det distinkt. Det är sånt som händer, tyvärr.

Gullringen gick ändå till pausvila med en tvåmålsledning. En frispark nickades in i målav Rasmus Bexell strax innan domaren blåste för paus. Ett mål som, med facit i hand, förmodligen knäckte hemmalaget.

För den andra halvleken blev en slätstruken historia. Gullringen spelade på sin ledning och IFK Västervik hade inte kvaliteterna för att krypa närmare. När sedan Åström Åberg, fri med IFK-keepern Andreas Ohlsson, rullade in 3–0 var matchen punkterad.

– Jag fick en fin passning och behövde bara placera in den, säger målskytten.

Med knappa kvarten kvar revs inbytte Melker Johansson ner av en hemmaförsvarare i straffområdet och tog väl hand om den efterföljande straffen.

På det stora hela en gedigen premiär av GGoIF.

– Stundtals gör vi det riktigt bra och resultatet känns rättvist. Det finns såklart saker vi kan förbättra men det kommer med tiden, säger Åström Åberg.

Karta: Bökensved