Åström Åberg tillbaka när VIF cupspelar

Dags för åttondelsfinal i Smålandscupen. Då är försvararen Ted Åström Åberg, utlånad till IFK Tuna, tillbaka i Vimmerby IF. – Han blev spelklar i går och är med från start i kväll, berättar tränaren Johan ”JC” Carlsson.

Ted Åström Åberg är tillbaka i Vimmerby IF, då laget ikväll gästar Lindsdal för åttondelsfinal i Smålandscupen.

Ted Åström Åberg är tillbaka i Vimmerby IF, då laget ikväll gästar Lindsdal för åttondelsfinal i Smålandscupen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2016-07-20 13:00

Lindsdals IF ligger åtta i division 2 södra Götaland på 18 poäng.

Vimmerby IF ligger tia i division 2 södra Svealand på 16 poäng.

I kväll möts de båda i Smålandscupens åttondelsfinal på Fjölebro IP i Kalmar. En jämn match är att vänta, men hur viktig tycker egentligen klubbarna att Smålandscupen är?

Tävlingsmatch

– Vi prioriterar det här högt och mönstrar bästa möjliga lag. Det är viktigt att få en tävlingsmatch så här inför omstarten av serien, säger Johan ”JC” Carlsson.

Hur bra koll har du på Lindsdal?

– Ganska bra, tycker jag, även om några duktiga och rutinerade killar har försvunnit. Med den trupp de har är jag lite överraskad att de har gått så pass bra i serien, säger ”JC”.

I Vimmerby är försvararen Ted Åström Åberg tillbaka. Och Ted, som är utlånad till IFK Tuna, tar plats i startelvan direkt.

–  Till att börja med kommer Ted spela fyra matcher med oss, sedan får vi se. Han har sett sugen ut och kört för fullt med oss på träningarna. Ted är definitivt en spelare som hör hemma på division två-nivå, säger VIF-tränaren.

Kalmar AIK i kvarten

Vinnaren i kvällens match får möta Kalmar AIK i kvartsfinal – en match som spelas på Kalmars hemmaplan. I de övriga kvartsfinalerna möts Nybro IF-Oskarshamns AIK, Husqvarna FF-Råslätts SK och Östers IF-Assyriska IK Jönköping.

Vimmerbys lag: Nic Rydholm – Ted Åström Åberg, Johan Lundin, Alexander Jonsson, Magnus Eriksson – Jimmy Svensson, Karl-Viktor Söderquist, Oskar Stejdahl, Marcus Ahl, Karlo Goranci – Richard Thuresson.

Bänken: Gustaf Johansson, Oskar Eriksson, Gustavo Borges, Simon Larsson och Jonathan Fält-Öhr.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!