Återigen storförlust för VIF i Stockholm

Redan efter 21 minuter ledde Värmdö med 4-0 hemma mot Vimmerby och VIF var redan ett besegrat lag. - Jag är besviken på att vi ger dem ett sådant handicap, säger VIF-tränaren Lasse Gustavsson efter 4-1-förlusten.

Fotboll2013-06-27 07:00

Värmdö gjorde 1-0 efter fem minuter. Värmdö gjorde 2-0 efter tio minuter. Och Värmdö gjorde 3-0 efter 15 minuter och som om det inte räckte gjorde laget även 4-0 efter 21 minuter och sköt ett vilset Vimmerby i sank.
Visst, den långa och något struliga bussresan satt i benen för Vimmerby som dessutom saknade flera spelare, framförallt Johan Lundin, men Lasse Gustavsson skyllde inte på något sådant i matchanalysen.
- Visst, resan spelar in och att vi saknar "Holma" med flera, men det kan ändå inte vara hela sanningen. Det är för dåligt att ge dem ett handicap innan vi kliver in i matchen, innan vi är riktigt inne på planen. Vi slarvar dessutom alldeles för mycket i uppspelen och tre av målen vi åker på är omställningar, säger Gustavsson.

Thuresson innermittfältare
Efter 4-0-målet reste sig Vimmerby och kom tillbaka i matchen, vilket gav en reducering efter halvtimmen spelad, när Jimmy Gustavsson nickade in en frispark från Rickard Thuresson.
Det skulle dock inte bli fler mål i matchen, för den andra halvleken förblev mållös. Vimmerby spelade upp sig väl, framförallt tack vare att Thuresson klev ner på innermittfältet ihop med Jesper Lätt.